«Rīgas svētku» svētdienas pasākumu programma

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Rīgas svētku» svētdienas, 23. augusta, pasākumu programma:

  • ARHITEKTU, DIZAINERU UN JAHTU FESTIVĀLS «BALTIC BREEZE» Andrejostas jahtklubā, pie Vanšu tilta 23.08 09:30 - 18:00Augusta beigās, kad Rīgas pilsēta svin savus svētkus, Andrejostā norisināsies vērienīgs pasākums - Arhitektūras, dizaina un jahtu festivāls Baltic Breeze, kura laikā, gandrīz nedēļas garumā, Andrejostas teritorijā plānots izvērst vairākas aktivitātes.

Festivāla ietvaros norisināsies jauno arhitektu (līdz 40 gadiem) plenērs par Andrejostas apbūves priekšlikumu izstrādi, arhitektu un dizaineru jahtu regate, diskusiju forums par tēmu „Piekrastes teritoriju attīstība», vairāku izstāžu atklāšana, kā arī profesionālo arhitektu un dizaineru sacensības, izstrādājot labākos priekšlikums ostas soliņa dizainam.

www.balticbreeze.lv

Atbalsta: Andrejosta, Rīgas dome, Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija, žurnāls «ELITE. Территория интерьера», projektēšanas birojs GRAF X

  • ORIENTĒŠANĀS SPĒLE «ES PAZĪSTU RĪGU, BET TU?»

Rīgas vēsturiskajā centrā un priekšpilsētās 23.08 11:00 - 13:00Ar ko rīdzinieki ir daudz priviliģētākā stāvoklī nekā tūristi? Ar to, ka mēs šajā pilsētā dzīvojam, ar to, ka mums ir neierobežots laiks un iespējas Rīgu iepazīt, un pilsēta sniedz tik daudz iespaidu, ka pat pašiem rīdziniekiem nereti ir pārsteigums – kā, tā arī ir Rīga? Biedrība „Cita Rīga” šovasar aizsākusi atpazīšanas maratonu-sacensību-spēli „Es pazīstu Rīgu, bet Tu?”. Viens no spēles moto ir – pacel acis augšup! Rīga – tā nav tikai Vecrīga ar Doma laukumu vai Alberta ielas jūgendstils . Rīga – tās ir nepamanītas nianses, tēli un zīmes, arī tajā pašā Vecrīgā, ko tu sev atklāj ar patiesu pārsteigumu, ka iepriekš tam visam esi gājis garām, neievērojot. Spēle „Es pazīstu Rīgu, bet Tu?” ir demokrātiska – bez vecuma ierobežojuma, ar vairākām grūtības pakāpēm, ar balvām, bet organizatoru galvenais mērķis ir panākt, lai finišā visiem dalībniekiem ir prieks, gandarījums, un sajūta, ka viņi savu Rīgu tagad zina labāk.

Dalības maksa vienam dalībniekam - Ls 1,5

www.citariga.lv

Organizē: Biedrība „Cita Rīga”Atbalsta: davanuserviss.lv, cmuki.lv, Laima, Plus Punkts un Stenders.

  • KALĒJU DIENA

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, Brīvības gatvē 440 23.08 12:00 - 17:00Kalēju dienā Brīvdabas muzejā piedalās Tautas lietišķās mākslas studijas „Auseklis”, „Zīle”, Kalvis”, „Cilnis”, „Spanga”. Paredzētas spēka un veiklības pārbaudes gan kalēja amata meistariem, gan apmeklētājiem. Visas dienas garumā – amata demonstrējumi, metālkalumu izstāde, latviešu danči un amatierteātra izrāde. Spēlēs leijerkastnieks un „Jautrie pūtēji”.Pasākumu vada spēkavīrs Raimonds Bergmanis.

Organizē: VA Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs

  • PASĀKUMS «IEKŠPAGALMI ATVERAS KULTŪRAI, MŪZIKAI UN MĀKSLAI»

Kalnciema ielas 35, 37 nama pagalmā 22.08 12:00 - 22:10 23.08 12:00 - 17:00Abu Rīgas Svētku dienu ietvaros Kalnciema ielas kvartālā notiks tautā iemīļotais zemnieku un Latvijas jauno dizaineru tirdziņš, kura laikā notiks gan jauno dizaineru modes skate, gan arī antīko velosipēdu parāde.

Pirmās pasākuma dienas vakarpusē pēc interaktīvā semināra par laba, veselīga, „lēna” ēdiena tradīcijām un iepazīšanās ar Mārtiņa Rītiņa vadītās kustības „Slow Food Riga” darbību, uzstāsies trīs izcili jaunās paaudzes Latvijas atskaņotājmākslinieki, saksofonists Oskars Petrauskis, klavierimprovizētājs Raimonds Petrauskis un sitaminstrumentu zvaigzne Rihards Zaļupe, kas pasākuma apmeklētājus iepazīstinās ar mūzikas izpildīšanas un improvizācijas iespējām vidus telpā starp akadēmisko un neakadēmisko mūziku.

Otrās pasākuma dienas laikā būs dažādi saviesīgi pasākumi, kas turpināsies līdz pat vēlam vakaram, tostarp koncerts un kino uz terases Kalnciema ielas iekšpagalmā.

Pasākumā par bufeti gādās restorāns „Vincents” un biedrība „Slow Food Riga”.

Ieeja bez maksas.

Programma:

22.08.2009

12:00-17:00 Zemnieku un Latvijas jauno dizaineru tirdziņš17:30-19:00 Riteņu parāde, modes skate, dažādas prezentācijas, degustācijas19:00-20:00 Interaktīvs seminārs par laba, veselīga, „lēna” ēdiena tradīcijām un iepazīšanās ar Mārtiņa Rītiņa vadītās kustības „Slow Food Riga” darbību.21:00-22:10 Brāļu Petrausku un Riharda Zaļupes koncerts

23.08.2009

12:00-17:00 Zemnieku un Latvijas jauno dizaineru tirdziņš

Organizē: SIA „BC grupa”

  • PANTOMĪMAS TEĀTRA «SO-TVORENIE» UZSTĀŠANĀS

Doma laukumā (20. un 21.08.), Līvu laukumā (22.08.), Stacijas laukumā pie T/C „Origo” (23.08.) 21.08 - 23.08 12:00 - 17:00Teātris «So-Tvorenie» ir plastikas aktieru grupa no San - Pēterburgas, kas strādā klasiskās pantomīmas žanrā (Marsela Marso un Leonīda Jengibarova stils).

Pasākuma ietvaros paredzētas dienas īsās izrādes - etīdes (dažu minūšu garumā), klaunādes, kā arī dažādas mīmu darbošanās gājēju uzjautrināšanai. Tas būs lielisks, prieku radošs pasākums ģimenēm un bērniem, kas atsvaidzinās pilsētvides atmosfēru.

Aktieru īsos uzvedumus un mīmu aktivitātes papildinās ģitāras spēle pavadošās muzikālās grupas izpildījumā, vai arī tas tiek veikts klusumā.

Organizē: Biedrība „JK Nams”

  • PASAULES LATVIEŠU MĀKSLAS IZSTĀDE «TĒVU ZEMEI - LATVIJAI»

Sv. Pētera baznīcā 21.08 - 22.08 10:00 - 18:00, 23.08 12:00 - 18:00Izstāde

Ieejas maksa: pieaugušajiem Ls 1.00, skolēniem un pensionāriem: Ls 0.50

  • IZSTĀDES «ZEM BĒRZIEM» ATKLĀŠANA

Jāņa Akuratera muzejā un dārzā, Pārdaugavā 23.08 12:30 - 15:00Organizators: Jāņa Akuratera muzejs

balticway.net

  • Latvijas - Somijas bērnu mūzikls: MELNAIS KAĶIS - MUSTA KISSA – BLACK CAT

RKTMC „Mazā ģilde” – Amatu ielā 5 22.08 13:00 - 17:30 23.08 13:00 - 15:30Rīgā ir divi ļoti slaveni kaķi, kuri saistīti ar bagātu tirgoni, kurš vēlējās pievienoties Lielajai Ģildei, bet netika uzņemts. Bagātais vīrs uzbūvēja māju pretī Lielajai Ģildei un uz jumta novietoja kaķu skulptūras, kuru dibeni tika pagriezti Lielās Ģildes virzienā. No šīs leģendas ir radusies ideju par muzikālu izrādi. Mūsdienās daudzi bērni jūtas kā melnie kaķi. Viņiem nav draugu, jo viņi atšķiras no saviem vienaudžiem. Izrādē piedalās jaunieši no teātra studijas „Vinnijs”, Rīgas 1. mūzikas skolas un Annantalo Mākslas centra studijas Helsinkos.

22.augustā plkst.13.00, 15.00 un 17.0023.augustā plkst.13.00, 15.00

Organizē: RKTMC „Mazā Ģilde”

Atbalsta: Somijas Valsts Mākslas centrs, Helsinku Kultūras centrs, Annantalo Mākslas centrs, Somijas Vēstniecība Rīgā, Reval Hotel Latvija

  • PEKŠOTS 2009: RĪGA – MASKAVA

Spīķeros, Dirty Deal café, Maskavas ielā 12/2 21.08 - 23.08 14:00 - 20:00No 6. - 23.08 Pirmo reizi Rīgā notiek izstāde, kurā apkopoti pazīstamu Latvijas un Krievijas kino un reklāmas jomas profesionāļu brīvajā laikā veidoti mākslas darbi. Vienkopus aplūkojami gan Jāņa Streiča pasteļi, kino mākslinieces Ievas Jurjānes un animācijas režisora Vladimira Ļeščova zīmējumi, gan Krievijas režisora Timura Bekmambetova instalācijas un daudzi citi darbi.

21. un 22. augustā notiks izstādes dalībnieku veidoto filmu brīvdabas nakts kino seansi, kā arī Dirty Deal Cafe organizētie koncerti.

Vakara pasākumos ieeja brīva.Izstādes apmeklējuma biļetes cena 1.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem - 0.50 Ls

www.kino-art.lv

Organizē: studija «Five Level Production"(Latvija)sadarbībā ar aģentūru «PILOTAZh» (Krievija)

Atbalsta: Dirty Deal cafe, Tipogrāfija Imanta, Delfi, Radošo darbu galerija, Latvijas Radio, Baltijas Foto serviss, Rīgas domes Kultūras departaments, Vivacolor, Mos veikalu tīkls, Screen Vision, Audio Video for Rent, TV 24, 24print, Ttstils, Spīķeri, LG, WMT Baltic, Svētki Jums

  • ZĪDA APGLEZNOŠANAS DARBNĪCA

Ārzemju māklsas muzejā, Pils laukumā 3 23.08 14:00 - 16:00Bērniem līdz 14 gadu vecumam

Ieejas maksa uz izstādēm un pasākumiem: no Ls 0.50 līdz Ls 2.00 (studentiem, skolēniem un pensionāriem atlaides).

  • MULTIMEDIJU CD «LATVIJAS TAUTAS FRONTE: DZĪVĀ VĒSTURE PREZENTĀCIJA»

Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē 23.08 14:30 - 17:00Akcijas „Baltijas ceļš” jubilejas datums tiek atzīmēts ar multimediju programmas „Latvijas Tautas fronte: dzīvā vēsture” pirmizrādi. Multimediju programma atklāj Latvijas Tautas frontes rašanās cēloņus, apstākļus un attīstību Trešās atmodas laikā, kā arī tās nozīmi Latvijas neatkarības atgūšanā.

balticway.net

Organizē: b/a Dd laboratory

  • PORI MĀKSLA PILSĒTVIDĒ

Rīgas Kongresu nama vestibilā 21.08 - 23.08 09:00 - 17:00Pori (Somija) ir visvecākā Rīgas sadraudzības pilsēta. 2009.gadā aprit Rīgas un Pori sadarbības 45 gadu jubileja. Pēdējo desmit gadu laikā īpaši aktīva ir bijusi Pori un Rīgas mākslinieku un mākslas skolu audzēkņu un pedagogu sadarbība. Arī ideju par mākslas darbu reprodukciju eksponēšanu pilsētvidē Pori mākslinieki aizguvuši no Rīgā redzētā.

Izstādes mērķis: rast atgriezenisko saiti ar publiku, veicināt cilvēku izpratni par to, ka māksla organiski iekļaujas arī ikdienas publiskajā telpā.

Izstādē apskatāmi 15 mākslinieku darbi.Anne-Marija Kimilainena „Satikšanās”Ari Koivisto „Skats”Erja Honkanena „Lielais laimes kalns”Mirja Valinoja „Buda atpūšas”Lēna Vintera-Koski „Augusta gaidās”Raija Kuisma „Lomu spēle”Pasi Vainonpē „Nepiegriez par daudz”Sirpa Ojala „Pirmais sniegs”Kari Kuisma „Atvars”Timo Lintula „Eža adatas”Annelija Jarna-Teiste „Odaliskas pludmalē”Tertū Suominens „Mistērija”Kirsī Jākola „Bīstami”Tea Sēderlunda „Klusā mūžība”Irēne Kaunisto „Ziedošā ainava”

  • VASARA PILSĒTĀ – BĒRNU UN PIEAUGUŠO SPĒLES, KARUSELIS UN AMATNIEKU TIRDZIŅŠ

Esplanādē 21.08 - 23.08 10:00 - 20:00Organizē: Sia «Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš»

No 10. augusta līdz 23. augustam

  • LATVIJAS PLAKĀTU MĀKSLAS IZSTĀDE

Ganību dambī 30 21.08 - 23.08 10:00 - 18:00Plakāti mums saka priekšā, kam jātic un kas jādara. Tāpēc plakātu mēdz dēvēt gan par ielu mākslu, gan par galveno ideoloģisko tribūnu. Plakāts ir īpašs mākslas veids, kurā ļoti koncentrēti un tieši atspoguļojas kultūras un varas savstarpējās attiecības. Plakāti mūs ietekmē un ar mums manipulē.Izstāde parāda plakātu kā kultūrainavas sastāvdaļu, kā specifisku mākslas veidu, kuram piemīt sava zīmju sistēma, izteiksme un valoda. Apzināti izceļot varas, mākslas un individualitātes attiecības, izstāde apliecina, ka nav neviena cita mākslas veida, kurā šīs attiecības atspoguļotos tik tieši un koncentrēti kā plakātā. Gandrīz divsimts izstādei izvēlētie darbi seko visām mūsu publiskās dzīves jomām, kurās plakāts ticis izmantots, lai ietekmētu sabiedrisko domu. Tāpēc izstāde nenovēršami kļūst arī par plakātos atspoguļotu Latvijas 20.gadsimta vēstures īso kursu

Organizē: SIA „Euro Textile Group” sadarbībā ar Latvijas Nacionālo Mākslas muzeju.

  • KNIPELĒTO MEŽĢĪŅU DARINĀTĀJU APVIENĪBAS «SAVIJA» 10 GADU JUBILEJAS IZSTĀDE

Melngalvju nama vēsturiskajos pagrabos 21.08 - 23.08 10:00 - 17:00Nama apskate: skolēniem, pilna laika studentiem, uzrādot apliecību, LR pensionāriem Ls 1; pārējiem apmeklētājiem Ls 2. Daļēja nama apskate, konkrētu izstāžu apskate - skolēniem, pilna laika studentiem, uzrādot apliecību, LR pensionāriem Ls 0.50; pārējiem apmeklētājiem Ls1

  • STARPTAUTISKS TRADICIONĀLĀS TEKSTILMOZAĪKAS FESTIVĀLA ATKLĀŠANA

Rīgas Kultūras centrā IĻĢUCIEMS 21.08 18:00 - 21:00 22.08 11:00 - 18:00 23.08 11:00 - 17:00„Rīgas tekstilmozaīka” ir pirmais starptautiskais tradicionālās tekstilmozaīkas festivāls Lavijā.

Izstāžu programmā savus darinājumus eksponēs šuvējas no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Ukrainas, Vācijas, Francijas, Lielbritānijas.Festivāla dalībnieki kopīgi darinās lielformāta segu kā apliecinājumu tam, ka radošām izpausmēm nav robežu. Zināšanas un prasmes dalībnieki papildinās meistarklasēs un savstarpējā pieredzes apmaiņā. Darbosies informāciju stendi, kur varēs iepazīties ar nepieciešamajiem materiāliem tekstimozaīkas darināšanai.

www.dublirin.com.ua

IZSTĀDE APSKATĀMA NO 11.00 - 17.00

Organizē: Rīgas Kultūras centrs „Iļģuciems”, Latvijas Lauku sieviešu apvienība

  • IZSTĀDE «VIKTORIJAS LAIKA MODE»

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā 21.08 - 23.08 11:00 - 17:00Izstādē eksponēti 1830.-1900. gadu tērpi un aksesuāri no izcilā vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva (Parīze) kolekcijas. Pirmo reizi Baltijas valstīs apskatāmi reti 19.gadsimta karalienes Viktorijas valdīšanas laika vīriešu un sieviešu apģērbi no Anglijas, Francijas, Itālijas, Vācijas, Austroungārijas – manekeni ar aksesuāriem: vēdekļiem, saules un lietussargiem, cepurēm, somām, vestēm, korsetēm, lornetēm utt.Ieejas maksa Ls 3.00, skolēniem, studentiem un pensionāriem Ls 1.0022. augustā Ls 2.00, skolēniem, studentiem un pensionāriem Ls 1.00

www.dlmm.lv

  • INDIJAS, INDOĶĪNAS UN INDONĒZIJAS MĀKSLA NO ĀMM KOLEKCIJAS NO INDIJAS LĪDZ INDONĒZIJAI

Ārzemju māklsas muzejā, Pils laukumā 3 21.08 - 23.08 11:00 - 17:00Izstāde iepazīstina ar tālo un eksotisko zemju: Indijas, Kambodžas, Laosas, Taizemes, Mjanmas (Birmas), Vjetnamas un Indonēzijas lietišķo mākslu divu gadsimtu garumā (19. - 20.gadsimts).

No daudzveidīgās un tradīcijām bagātās Indijas lietišķās mākslas izstādē apskatāmi kaula, raga un koka griezumi, audumi, rotas, metāla un lakas izstrādājumi. Indoķīnas pussalas zemju Mjanmas (Birma), Taizemes, Kambodžas, Laosas un Vjetnamas lietišķo mākslu izstādē prezentē izstrādājumi no metāla un lakas ar perlamutra inkrustāciju. 2009.gadā muzejā izveidota arī Indonēzijas mākslas priekšmetu kolekcija Tā ietver slavenās indonēziešu batikas un Wayang ēnu teātri ar ažūrām, krāsainām lellēm, kuras aizved eposa Ramajana pasaulē. Par indonēziešu amatnieku prasmi liecina bronzas vāzes ar smalko gravējumu un filigrānā sudraba kariete, kas ir viņas augstības Džogjakartas karalienes Hemas Hamengku Buvono dāvana Ārzemju mākslas muzejam. Patstāvīgajā ekspozīcijā var apskatīt 16.-20.gadsimta Ķīnas mākslu.

Izstāde atvērta no 15. jūlija līdz 31. decembrim.

Muzeja darba laiki:Pirmdien: slēgtsOtrdien: 11.00 – 17.00Trešdien: 11.00 – 17.00Ceturtdien: 13.00 – 19.00Piektdien: 11.00 – 17.00Sestdien: 11.00 – 17.00Svētdien: 11.00 – 17.00

  • LATVIJAS TEKSTILMĀKSLAS IZSTĀDE «NESKARTIE»

Ārzemju māklsas muzejā, Pils laukumā 3 21.08 - 23.08 11:00 - 17:00Izstādē apskatāmi Latvijas Tekstilmākslas piecu iepriekšējo gadu labākie darbi, ko darinājuši vairāk nekā 30 dažādu paaudžu mākslinieki – gan labi pazīstami un atzīti mākslinieki kā Edīte Pauls-Vīgnere, Daina Dagnija, Pēteris Sidars un citi, gan jaunie autori.

Mākslinieku radītajos tekstildarbos izmantoti visdažādākie materiāli: dabiskās un sintētiskās šķiedras, metāls, koks, plastmasa un netradicionālas izejvielas. Darbu tēmu loks ir visplašākais: no sociāli aktuālu tēmu risinājuma līdz indivīda iekšējās pasaules pārdzīvojumu simboliskai atklāsmei, no filozofiskiem uztvērumiem līdz asociatīvam dabas motīvu traktējumam krāsu un formu dažādībā. Plašais mākslinieku redzējums ļaus skatītājam ielūkoties tekstilmākslas pasaules daudzveidībā, kā arī no plašā darbu klāsta atrast savai esībai vistuvākos.

Visā svētku laikā – KONKURSI AR BALVĀM

Izstāde apskatāma NO 8. jūlija līdz 30. augustam.

Muzeja darba laiki:Pirmdien: slēgtsOtrdien: 11.00 – 17.00Trešdien: 11.00 – 17.00Ceturtdien: 13.00 – 19.00Piektdien: 11.00 – 17.00Sestdien: 11.00 – 17.00Svētdien: 11.00 – 17.00

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu