Notiks LU studentu biedrības «Dziesmuvara» jubilejas koncerts

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Piektdien, 2010. gada 9. aprīlī, plkst. 17.00, LU Lielajā Aulā notiks Latvijas Universitātes studentu biedrības «Dziesmuvara» jauktā kora 85. gadu jubilejas koncerts.

Programmā būs dzirdami dažādu paaudžu latviešu komponistu skaņdarbi pavasarīgās noskaņās.Biedrība «Dziesmuvara» dibināta 1925. gada 9. aprīlī kā studentu jauktais koris un biedrība. Šādi tas darbojās līdz 1944. gadam, kad ienākusī Padomju Savienības vara likvidēja «Dziesmuvaru» un citas studentu organizācijas. Pa šiem gadiem korim ir bijuši divi vadītāji – kora dibināšanas laikā izcilais komponists Alfrēds Kalniņš, vēlāk komponists, ērģelnieks, profesors Ādolfs Ābele un pēdējos gadosbiedrības un kora darbību atjaunoja maestro Edgars Račevskis. 20. un 30. gados «Dziesmuvara» bija viens no spožākajiem jauniešu koriem Latvijā un guva panākumus ne tikai savā zemē, bet arī koncertējot ārpus Latvijas. Kopš 2009. gada septembra kora galvenā diriģente ir jaunā un talantīgā - Krista Audere.Koncerts ir bezmaksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu