«Stomp» ritma pavasaris Rīgā - sācies

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Lita Krone

Ir cilvēki, kuru rokās jebkurš ikdienišķs priekšmets var parādīt sevi citā gaismā. Šādi astoņi cilvēki sastopami «Stomp» grupā, kas izlietnes, polietilēna maisiņus, spaiņus un citus sadzīves priekšmetus pārvērš mūzikas instrumentos. Galvenais, ka šīs pārvērtības viņiem patiešām izdodas.

Šovs piesaista ar it kā primitīvām dekorācijām un tērpiem un, galvenais, ritmiem. Šķiet, ka brīžiem bungošana ritmiski atmodina civilizētajā skatītājā kaut ko sen aizmirstu, arhetipisku. To pastiprina izteikti fiziskā deja - spēcīgi plaukstu sasitieni un enerģiskas kāju kustības nodrošina skatītājam baudījumu gan acīm, gan ausīm, jo «Stomp» grupas dalībniekiema arī ķermenis ir viens universāls mūzikas instruments.

Šovā neizpaliek arī komiskas epizodes un bieži skatītāju zāli pāršalc smiekli. Skatītāji var smieties droši - atmosfēra ir atbrīvota. Par to jāpateicas arī skatītāju iesaistīšanai šovā un nelielajam pamatkursam ritma plaukšķināšanā.

Pēc šāda priekšnesuma rodas divas atziņas:

- skanēt var viss,- mājas tīrīšana varētu sniegt prieku!*

* jā patiesi, turpmāk paņemot rokā slotu, varētu padomāt kā mājas tīrīšanu padarīt par fiziski aktīvu un muzikālu nodarbi, kas sniedz pašam prieku.

Tomēr jāatzīst, ka visu izstāstīt nav iespējams, jo «Stomp» ir jāredz.

Un jūs to varat vēl paspēt -

«Stomp» izrāžu grafiks Rīgas Kongresu namā:

  • Otrdien, 9.martā – 19.30
  • Ceturtdien, 11.martā – 19.00
  • Piektdien, 12.martā – 17.30 un 21.00
  • Sestdien, 13.martā – 16.30 un 20.00
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu