Pirms skrējiena «Sirdspuksti Baltijai» skrējēji iestiprinās ar «spēka maizi»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai veiksmīgi noskrietu visu «Sirdspuksti Baltijai» maršrutu, kā stiprinājumu un simbolisku dāvanu tā dalībnieki Latvijā, Lietuvā un Igaunijā saņēmuši «spēka maizi» – maizes ceptuvē «Lāči» ceptu īstu lauku rudzu maizi. Kā pirmie ar maizniekmeistara Normunda Skauģa svētību ar Spēka maizi iestiprinājās Latvijas Orientēšanās federācijas jaunatnes izlases dalībnieki, kas maizes klaipus ar vēstniecību starpniecību nosūtīja arī kaimiņvalstu skrējējiem.

Galvenokārt tieši jaunieši-orientieristi būs tie, kas 22. augustā uzsāks skrējienu Viļņā un Tallinā, 23. augustā šķērsos Lietuvas un Igaunijas robežas, savukārt vakarā finišēs Rīgā pie Brīvības pieminekļa, tādējādi nodrošinot nepārtrauktību visa maršruta garumā visu trīs valstu teritorijās.

No šodienas pie Brīvības pieminekļa atrodas arī «Sirdspuksti Baltijai» ceļa rādītāji, kas informē par kilometru skaitu līdz abu kaimiņvalstu galvaspilsētām un mudina ikvienu interesentu pievienoties skrējienam pa vēsturisko 678 kilometru garo «Baltijas ceļa» maršrutu.

www.baltijascelam20.lv

Par populārāko skrējiena posmu kļuvis 391. kontrolpunkts jeb Prezidenta kilometrs – tajā jau šobrīd reģistrējušies gandrīz 500 skrējiena dalībnieki. Savus kilometrus «Baltijas ceļā» veiks ģimenes ar mazuļiem (387. kontrolpunkts), Latvijas spēkavīru komanda, kas skrējiena laikā veidos gāzes balona nešanas stafeti (411. kontrolpunkts), Latvijas Paralimpiskā komiteja. 45 km garā posmā Vidzemē skries Latvijas aizsardzības spēki. Tāpat kā pirms 20 gadiem, piedalīties skrējienā autobusos dosies ļaudis no Jūrmalas, Tukuma, Ventspils. Daudzviet kopā skries dzimtas vairākās paaudzēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu