Gaisa balonu festivāls atklāts. Otrais lidojums — atcelts

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

4. starptautiskais gaisa balonu festivāls «Valmieras kauss 2009» tika atklāts 15. jūlija vakarā ar kopīgu startu no Dīvaliņa pļavas. Pirmajā sacensību dienā piloti sacentās divos uzdevumos — «Pilot Declared Goal» un «Maximum Distance Time», informē pasākuma pārstāvji.

Pirmajā uzdevumā pilotiem pirms lidojuma bija jāizvēlas un tiesnesim jānosauc divi mērķi kartē, kurus lidojumā plāno pārlidot. Lidojuma precīzu maršrutu fiksē globālās pozicionēšanas sistēmas ierīce. Šajā sacensībā uzvarēja pilots no Lietuvas A. Vengris. Savukārt otrais uzdevums bija 20 minūšu laikā veikt visgarāko lidojuma distanci. Vislabāk šajā disciplīnā veicās un savus pirmos 1000 punktus nopelnīja Latvijas pilote K. Vēvere. Par festivāla uzvarētāju kļūs pilots, kurš ieguvis vislielāko punktu skaitu kopvērtējumā. Pēc pirmās dienas sacensībām par līderi kļuvis Lietuvas pilots V. Sviderskis, kas nopelnījis 1655 punktus, taču punktu starpība pagaidām ir minimāla, kas nozīmē, ka pēc nākamajiem uzdevumiem līderi var mainīties.

  • Otrais lidojums 16. jūlija rītā tika atcelts stiprā lietus dēļ.

Festivālā piedalās 19 komandas no Latvijas, Lietuvas un Polijas. Lidojumi notiks katru dienu rītos ap plkst. 7.00 un vakaros ap 19.00 līdz 19. jūlija rītam, ja būs lidojumiem labvēlīgi laikapstākļi. Sīkāka informācija par lidojumiem katru dienu būs dzirdama «Valmieras radio 98,1 FM» plkst. 7.00 un 19.00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu