Dziesmas par mīlestību koncertu ciklā «Rudens mūzika 2009»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Laiks un vieta:12. oktobris, plkst. 19.00, J. Vītola kamermūzikas zālē Valmierā un 21. oktobris, plkst.19.00, Cēsu Izstāžu namā.

Koncertu cikls «Rudens mūzika» šogad piedāvā divas diametrāli pretējas programmas. Pirmā no tām «Skaņu labirints» reprezentēja laikmetīgo Latvijas autoru kamermūziku, otrā – «Dziesmas par mīlestību» ir ieturēta nosacīti vieglajā žanrā un sevī ietver Jēkaba Nīmaņa mūziku JRT izrādei «Latviešu mīlestību».

Abas programmas ir vienas patiesības divi pretpoli un uzskatāmi parāda, ka labai mūzikai žanru robežas nepastāv. Tomēr, ja reiz tās ir patiesības divas galējības, īstenā patiesība droši vien meklējama pa vidu. Koncertu cikla organizatori atdzīst, ka par nožēlošana jau kuro gadu šo zelta vidus ceļu nav izdevies atrast.

  • Nosaukums:

Dziesmas par mīlestību.

  • Saturs:

Jēkaba Nīmaņa mūzikas JRT izrādei «Latviešu mīlestība» ciešripas pirmsprezentācijas koncerti.

  • Piedalās:

Jēkabs Nīmanis (balss, ģitāra), Andris Keišs (balss, basģitāra), Artūrs Bērziņš (trombons), Kristaps Pētersons (kontrabass), Vilis Daudziņš (savas dzejas lasījumi).

  • Par albumu:

Ceļš pie šī albūma tiek meklēts jau divus gadus. Bet tas iet tik ilgi ne tāpēc, ka negribētos. Vienkārši laika plūduma nepielūdzamība mūs šokēja ar savu ātrumu un tādā afekta stāvoklī kaut ko paveikt laicīgāk bija nereāli. Ir pilnīgi iespējams, ka tagad šis ceļš ir atrasts.Dziesmas stāsta par satikšanos, ilgām, par dzīvi – mazdrusku ironiski, tomēr nenoliedzami patiesi. Protams, šīs dziesmas ir Alvja Hermaņa JRT izrādes «Latviešu mīlestība» sastāvdaļa, bet ņemot vērā vairāku cilvēku visai sakāpināto interesi tieši par mūziku, Jēkaba Nīmaņa galvā radās ideja par albūmu. Ir tāda sajūta, ka šīs dziesmas varētu patikt vēl kādam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu