«Safri Duo» šovam aparatūru ved no Dānijas

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No Dānijas izbraucis kravas furgons ar aparatūru un īpašu aprīkojumu, kas vajadzīgs, lai nodrošinātu dāņu grupas «Safri Duo» šovu festivālā «Tele 2 Baltic Beach Party», kas notiks šo sestdien uz lielās skatuves uzreiz pēc salūta.

Šī būs pirmā reize, kad kādā no Baltijas valstīm būs redzama un baudāma krāšņā izrāde, kuru uz skatuves rada sitamo instrumentu burvju mākslinieki perkusionisti no Dānijas «Safri Duo», kuri ritma reliģijai spēj pievērst faktiski jebkuras pārliecības, nacionalitātes un ādas krāsas cilvēku.

«Safri Duo» pirmsākumi rodami patālajā 1977. gadā, kad kādā zēnu ansamblī un vēlāk Karaliskajā dāņu mūzikas konservatorijā satikās Uffe Saverijs un Mortens Frīss, kuri dibināja eksperimentālu duetu, tā nosaukumu atvasinot no savu uzvārdu pirmajiem burtiem. Grupas pirmsākumos jaunieši aizrāvās ar klasiskās mūzikas autoru darbu aranžēšanu sitamajiem instrumentiem, kas vainagojās ar dažu albumu izdošanu klasiskās mūzikas ierakstu kompānijas «Chandos Records» paspārnē.

Patlaban «Safri Duo» stils raksturojams kā sintēze starp elektornisko, deju, mūsdienu klasisko un folkmūziku. 2000. gada sākumā milzu atzinību un panākumus klubos visā pasaulē izpelnījās «Safri Duo» meistardarbs ar nosaukumu «The Bongo Song», kas drīz vien nokļuva «MTV Europe» rotācijā un gada beigās kļuva par vienu no vislabāk pārdotajiem singliem Eiropā. Vēl vienu virsotni šis skaņdarbs piedzīvoja Sidnejas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, kurā «The Bongo Song» tika izmantots kā viens no motīviem.

Jaunākais «Safri Duo» veikums — albums ar nosaukumu «Origins» — pēc piecu gadu pārtraukuma kopš iepriekšējās plates klajā nāca pagājušā gada nogalē.

Kā zināms, festivāls «Tele 2 Baltic Beach Party» šogad Liepājas pludmalē notiks 24. un 25. jūlijā. Divu dienu un nakšu garumā uz vairākām festivāla skatuvēm uzstāsies visdažādākie mākslinieki no dažādām valstīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu