Arēnā «Rīga» viesojas pasaules cirka elite

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmo reizi Latvijā ar vērienīgu šova programmu uzstāsies starptautiskā cirka «Group Borro» mākslinieki, informē pasākuma pārstāve Anita Āboliņa. No 24. jūlija līdz 9. augustam arēnā «Rīga» skatītājus priecēs savā žanrā nepārspētie profesionāļi no Latvijas, Krievijas, Ungārijas, Vācijas, Kanādas, Itālijas, Zviedrijas un Somijas ar izcilu programmu «Black and White».

Vērienīgā, divu stundu garas šova programmas autors un režisors Džordžs Borro vecākais ir cirka vecmeistara Oļega Popova māceklis no turpat 50 gadus vecas cirka dinastijas. Pēc pasaules turnejas viņš atgriezies Rīgā, lai radītu sensacionālu cirka programmu.

Projekta autors programmas ietvaros aktualizē mūžseno tēmu par cīņu starp labo un ļauno spēku, starp balto un melno. Šajā improvizētajā cīņā uzstāsies Latvijas Nacionālās operas talantīgākie dejotāji iejūtoties tumšo un gaišo spēku tēlos, tādējādi pastiprinot cirka mākslinieku priekšnesumu tematisko simbolismu.

Skatītājus priecēs muzikālie klauni – vairāku starptautisko cirka festivālu laureāti, kuri uzstājušies vairāk kā 40 valstīs, pirmo reizi priecēs Arēnas «Rīga» skatītājus. Smalks, pārdomāts priekšnesums sniegs baudu ne vien bērniem, bet arī viņu vecākiem.

Uz nāves riteņa, kura diametrs (rādiuss) ir astoņi metri, elpu aizraujošu priekšnesumu nodemonstrēs cirka meistaru dinastija no Ungārijas. Cirka triki desmit metru augstumā lielā ātrumā uz kustīga pamata pa spēkam ir tikai daudz pieredzējušiem profesionāļiem.

Apbrīnojamas līdzsvara spējas izpildot sarežģītākos akrobātikas trikus uz gaisa velosipēda demonstrēs vācu mākslinieki. Un pēc piecus gadus ilgušas pasaules tūres, dzimtenē atgriezušies vācu dogi. Priekšnesums ir ieguvis «Zelta Šķīvi» jeb galveno balvu Francijas cirka festivālā.

Latviju šajā kosmopolītiskajā mākslinieku komandā pārstāv unikāls žonglieris – virtuozs Džordžs Borro jaunākais. Viņa priekšnesums atzīts par vienu labākajiem šoviem pasaulē. Meistars demonstrēs triku kombinācijas, kurām nav analogu.

Pirmās cirka izrādes arēnā «Rīga» notika pagājušās nedēļas beigās. «Ir patīkami redzēt tik daudz smaidīgu bērnu un patīkami pārsteigtu vecāku , kuri uz divām stundām ir aizmirsuši par visām ikdienas rūpēm un kopā ar māksliniekiem izdzīvo arēnas stāstus,» atklāja šova autors Džordžs Borro.

No 24. jūlija līdz 9. augustam šova programma būs skatāma Arēnā «Rīga» katru nedēļas nogali no piektdienas līdz svētdienai. Biļetes iespējams iegādāties visās «Biļešu Servisa» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu