Latvija «Eirovīzijas» konkursā Maskavā startēs otrajā pusfinālā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Maskavā notika «Eirovīzijas» starptautiskā dziesmu konkursa pusfinālu sadalījumu izloze. Tā noskaidrojusi, ka Latvija uzstāsies otrajā pusfinālā - 14. maijā.

Kopumā izlozē piedalījās visas 38 dalībvalstis, tostarp Latvija, kas startēs divos pusfinālos. Izlozes procesā tās tika sagrupētas sešās grupās, pamatojoties uz ģeogrāfisko izvietojumu un pēdējo gadu balsošanas tendenču analīzi. Četrās grupās bija pa sešām valstīm, bet divās – pa septiņām.

Izlozes rezultātā Latvija 14. maijā konkurēs ar Slovēniju, Dāniju, Azerbaidžānu, Nīderlandi, Ungāriju, Serbiju, Norvēģiju, Ukrainu, Grieķiju, Lietuvu, Poliju, Horvātiju, Igauniju, Moldāviju, Kipru, Īriju, Slovākiju un Albāniju.

Savukārt pirmajā pusfinālā, kas notiks 12. maijā, piedalīsies Bosnija-Hercegovina, Zviedrija, Izraēla, Beļģija, Andora, Čehija, Melnkalne, Šveice, Islande, Gruzija, Bulgārija, Portugāle, Maķedonija, Somija, Baltkrievija, Turcija, Rumānija, Malta un Armēnija.

Pēc tam izlozes kārtībā tika noskaidrots, kurus pusfinālus translēs un arī balsos t.s. Lielais četrinieks (Lielbritānija, Francija, Vācija un Spānija) un konkursu organizējošā valsts - Krievija. Noskaidrojies, ka otro pusfinālu translēs un par Latvijas dziesmu varēs balsot Krievija un Francija.

Pēc izlozes notika konkursa rīkotāja – Krievijas Pirmā kanāla un Starptautiskās Raidorganizāciju apvienības (EBU) rīkotā preses konference. Tajā «Eirovīzijas» dziesmu konkursa galvenais projekta vadītājs Svante Stokseliuss pateicās Krievijas Pirmajam kanālam par kreatīvo un precīzo sadarbību šī konkursa sagatavošanas procesā. Atbildot uz žurnālistu jautājumiem par gaidāmajiem TV šoviem, koncerta producents J. Aksjuta atklāja, ka Krievijas Pirmais kanāls, būdams ambiciozs, ar azartu pieņēmis EBU uzdevumu - radīt šovu, kas noteikti pārsteigs Eiropu gan ar vērienu, gan kvalitāti. Tam tiks nodrošināti apjomīgi radošie, tehniskie un finansiālie resursi.

Konkursa organizētāji Krievijā gatavojas veidot vērienīgus atklāšanas un noslēguma pasākumus, kā arī cer ieviest jaunu tradīciju - t.s. «Eirovīzijas» uzvarētāju leģendu konkursu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu