Mārtiņš Freimanis «uzsauc» dziesmu grupai «Blitze»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šā gada konkursā «Jaunās zvaigznes» piedalījās arī dziedātājs un dziesmu autors Arvīds Berķis, kurš ieguva 3. vietu un skatītāju simpātiju balvu. Tā nu sagadījās, ka žūrijas darbā piedalījās arī pieredzējušais dziesmu autors un dziedātājs Mārtiņš Freimanis. Un Freimanim tā iepatikās Arvīda priekšnesums, ka viņš dāvāja viņam savu specbalvu — iespēju ierakstīt vienu dziesmu profesionālā studijā.

Arvīda Berķa grupa «Blitze», kas agrāk bija pazīstama kā «Jauna blice», savu darbību sāka pirms apmēram četriem gadiem. Kā jau tas visbiežāk pierasts, sākums nebija viegls. Sastāvam mainoties un pilnveidojoties pašiem, mainījās arī skatījums uz mūziku kā tādu, tika ieguldīts daudz darba, lai izveidotu īstu «ģimeni».

Grupas dalībnieki:

Arvīds Berķis — solists un grupas «ģenerators». Jau kopš bērnības aizvadīts ilgs laiks pie plašu atskaņotāja un radio, kas jau tad lika noprast, ka mūzika ir tā, bez kuras tā vienkārši nevarētu. Mūzikas prasmes apguvis pašmācības ceļā un dziesmas sācis rakstīt pirms trim gadiem. Piedalījies daudz un dažādos konkursos, tostarp «Jaunās zvaigznes» (trīs reizes), «Dziesma manai paaudzei» (trīs reizes ar panākumiem).

Arnis Grīnbergs (basģitāra) — savulaik pabeidzis mūzikas skolu, kur spēlēja sitamos instrumentus, taču jau ilgāku laiku pievērsies basģitāras spēlei. Pašlaik Arnis ir labi pazīstams arī kā dīdžejs (Arnis Gee iepriekš DJ Dakko), lai gan pēdējā laikā vairāk laika velta grupai.

Kārlis Paukšte (sitamie instrumenti) — pabeidzis sitamos instrumentus mūzikas skolā ar labiem panākumiem un turpina mācīties tālāk. Ar lielu pieredzi un entuziasmu darbojas orķestrī, kā arī vairākos citos kolektīvos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu