Kronvalda parkā iedegs labdarības akcijas egli

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien plkst. 17.00 Kronvalda parkā iedegs Ziemassvētku labdarības akcijas «Nāc līdzās Ziemassvētkos» Rīgas īpašo Ziemassvētku egli, kurai šogad dots nosaukums «Uz eņģeļa spārniem». Tās zaros šodien ielidos 200 mežģīņu eņģeļi, ko savām rokām darinājuši Antūžu speciālās internātskolas, Strazdumuižas internātvidusskolas-attīstības centra, Rīgas Pārdaugavas mūzikas un mākslas skolas audzēkņu rokas ar viņu prasmīgo skolotāju līdzdalību. Eņģeļu gatavošanas ideja «Festivālu fonda» vadītājai Sarmai Freibergai jau radās agrā pavasarī, bet to dizainā palīdzēja pārvērst Pārdaugavas mūzikas un mākslas skolas direktore Agnese Staģe. Savukārt vislielākais darba smagums šogad tika Antūžu bērniem. Viņu skolotāja Solvita Ivaņuka apliecināja, ka viņu 140 darinātie eņģeļi sastiprināti ar 9800 skaviņām!

Eņģeļu spārnos ierakstītas vislabākās domas un novēlējumi mums visiem. Gaišās domas eņģeļu spārnos iemūžinājuši daudzi sabiedrībā cienījami cilvēki un mākslinieki, kas piedalās šajā Ziemassvētku labdarības akcijā. «Eņģeļu spārnos» jūs varēsiet atrast komponista Jāņa Lūsēna, dziedātājas Kristīnes Zadovskas, grupas «Melo-M» puišu, Renāra Kaupera, Jāņa Anmaņa, Aivara Hermaņa un citu mākslinieku autogrāfus un novēlējumus Ziemassvētkos. Starp tiem būs arī mūsu Valsts prezidenta Valda Zatlera, akcijas patroneses Vairas Vīķes-Freibergas un Rīgas mēra Nila Ušakova vēlējumi.

Egles iedegšanā šodien piedalīsies akcijas patronese Vaira Vīķe-Freiberga, Rīgas mērs Nils Ušakovs, jaunieši, kas savām rokām darinājuši Ziemassvētku eņģeļus, muzicēs jaunie saksofonisti no Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas un Strazdumuižas Neredzīgo biedrības pūtēju kvintets.

Un… Ja jūs atnāksiet, iespējams, redzēsiet arī uzsniegam sniegu un citus brīnumus, ko mums pie īpašās eglītes sola uzburt burvju mākslinieki Pecoli.

Nāciet līdzās Ziemassvētkos!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu