Foto: «Lielajā dzintarā» pirmatskaņota amerikāņu mūzikas izrāde «Pēc pusnakts»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Romanovskis

14. februāra vakarā Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» tika pirmatskaņota amerikāņu mūzikas izrāde «Pēc pusnakts / after midnight». Izrādē stāstīts par zemapziņas spēlēm, kuras sapņos nepakļaujas saprāta kontrolei. Maigas, emocionālas, romantiskas, bet tai pat laikā draiskas, koķetas un izaicinošas būtnes klejojumi savās fantāzijās par divām dažādām pasaulēm tiek izstāstīsti caur Amerikas mūzikas zelta laikmeta kompozīcijām. 

Pianists Andrejs Osokins, dziedātāja Katrīna Gupalo, horeogrāfe un modernā džeza dejotāja Gabija Bīriņa un sitaminstrumentālists Elviju Endelis oriģināli interpretē visdažāko žanru – džeza, kantrī, mūziklu, boogie woogie, regtaima, blūza, un kino mūziku, integrējot klasiskās mūzikas elementus tajā un piešķirot savu unikālu skanējumu katras dziesmas aranžijai.

Katrīnas Gupalo un Gabijas Bīriņas skatuviskā enerģija caurvij gan emocionāli piesātinātos, romantiskos mirkļus, gan arī humora pilnās un koķetās epizodēs. Abas dāmas šajā izrādē iet dziļāk par deju un balsi, tēls tiek atklāts caur visu viņu būtību. Savukārt Elvijs Endelis un Andrejs Osokins ļauj izjust izrādes iekšējo ritmu, harmoniju, ekspresiju un atklāj divu dažādu, bet vienlīdz neatvairāmu džentlmeņu valdzinošo spēku. Īpaša nozīme ir mākslinieka Jāņa Romanovska veidotajām video projekcijām, kas uzbur nakts piedzīvojumu, netveramu vīziju un sapņu atmosfēru.

Izrādē skanēs slavenās Kola Portera, Reja Čārlza, Merilinas Monro, Ninas Simones, Petsijas Klainas, Džordža Gēršvina, Konijas Frensisas, Džūlijas Londonas un Ellas Ficdžeraldas dziesmas un melodijas.

Amerikāņu mūzikas izrāde notiks:

  • 4. martā Vidzemes koncertzālē «Cēsis»
  • 8. aprīlī Mūzikas namā «Daile»
  • 13. aprīlī k/c «Berģi»
  • 7. oktobrī Saldus Mūzikas un mākslas skolā
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu