Dziedātājs Viktors Lapčenoks savu 70 gadu jubileju svin uz skatuves

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Sestdien, 18. februārī, plkst. 21.25 LTV1 ēterā varēs vērot tautā iemīļotas balss īpašnieka Viktora Lapčenoka 70 gadu jubilejas koncertu, kurā skanēs skaistākās latviešu estrādes zelta fonda dziesmas.

«Zilā», «Mēmā dziesma» vai «Dziesmiņa par prieku» – tās ir tikai dažas no dziesmām, kurām vārdus un melodiju zina teju katrs Latvijas iedzīvotājs. Šodien tās dzied dažādi dziedātāji, bet mūsu kolektīvajā atmiņā tās joprojām skan Viktora Lapčenoka balsī, kuras neatkārtojamo tembru atpazīst visi dziedātāja talanta mīļotāji. Un viņa balss joprojām skan spēcīgi un īsti. Tikpat īstas un sirsnīgas ir viņa attiecības ar kolēģiem un saviem klausītājiem.

Sākotnēji ilgi un neatlaidīgi pretojoties dziedāšanai, savu nākotni kaismīgi saistot ar basketbolu, Viktors Lapčenoks tālajos septiņdesmitajos saņem uzaicinājumu ierasties pie Raimonda Paula – nodziedāt kādu dziesmu. Un jau 1971. gadā pie klausītājiem nonāk «Zilā»… Dziedātājs ir pateicīgs liktenim, kas viņu savedis kopā ar Raimondu Paulu.

Kā izteicies dzejnieks Jānis Peters, «Viktors ir cilvēks no tautas. Dievs viņam devis balsi, ātras uztveres spējas un intuīciju. Viņš ir pozitīvs, smaidīgs, liels optimists, vienmēr no viņa staro kas labs, kas noglāsta sirdi. Joprojām redzamākais, mīlētākais un adekvātākais Paula dziedātājs», ko atzīst arī pats Maestro.

Bet pats jubilārs saka tā – īsta dziedāšana ir tad, kad mākslinieks pats kaut ko dod dziesmai: «Man nekad nav bijusi zvaigžņu slimība. Es nekad neesmu sevi uzskatījis par zvaigzni. Es vienkārši dziedu. Cilvēkiem patīk, un tas mani apmierina.»

Teju 50 gadus veltījis latviešu estrādei, savu 70 gadu jubileju Viktors Lapčenoks svin ar sirsnīgu koncertu, kurā skanēs tikai «Zelta fonda» dziesmas. Koncerta viesi – dziedātāji Aija Vītoliņa, Elīna Čampere, Laima Miltiņa, par instrumentālo skanējumu parūpēsies Mārcis Auziņš (ģitāra), Raimonds Macats, Juris Kristons (taustiņinstrumenti), Oskars Sproģis (basģitāra) un Artis Orubs (sitamie instrumenti). Īpašais viesis – Raimonds Pauls.

  • Viktora Lapčenoka jubilejas koncerts LTV1 ēterā, kā arī «replay.lv», būs skatāms sestdien, 18. februārī, pulksten 21.25.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu