Klāt leģendārās itāļu grupas «Matia Bazar» koncerts

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

8. augusta vakrā, plkst.19.30 Dzintaru koncertzālē uzstāsies Itālijas grupa «Matia Bazar».

Grupa «Matia Bazar» ir dibināta Dženovā 1975.gadā, un sākotnēji tās sastāvā bija pieci dalībnieki, no kuriem vēl joprojām grupā spēlē divi dalībnieki.

Grupa vairākkārt ar panākumiem piedalījusies Sanremo mūzikas festivālos, bet 1983.gadā saņēmusi īpašu mūzikas kritiķu balvu par vienu no savām visslavenākajām dziesmām «Vacanze romance».1985.gadā, pateicoties dziesmai «Ti sento», albums «Melancholia», kas izdots tajā pašā gadā, kļuva ļoti populārs un tika pārdoti vairāki nekā miljoni tā kopiju. Pasaules koncertturnejas laikā «Matia Bazar» grupa apmeklē arī Krieviju, Vāciju, Franciju, Skandināvijas valstis, Japānu, Latīņamerikas valstis un piedalās daudzos televīzijas raidījumos.

1997.gada aprīlī tika izdots poproka stilā ieturēts albums «Benvenuti a Sausalito», kas vēlreiz pierāda grupas spēju strādāt dažādos mūzikas virzienos. 2001.gadā grupa piedalījās Sanremo dziesmu festivālā ar dziesmu «Questa nostra grande storia d’amore», iegūstot trešo vietu. Singls tika iekļauts albumā «Dolce Canto», ar kuru «Matia Bazar» dodas koncertturnejā.

2002.gadā tika izdots «Messagi dal vivo» koncertu albums, kas izveidots pēc 27 gadus ilgas radošās karjeras. Albumā iekļautas 15 vispazīstamākās dziesmas. 2005.gadā «Matia Bazar» svinēja savu 30 gadu dzimšanas dienu, piedaloties 55.Itāļu dziesmu festivālā ar dziesmu «Grido d’amore».

Savas pastāvēšanas laikā grupa «Matia Bazar» izdevusi vairāk nekā 30 veiksmīgus mūzikas albumus.

Jūrmalā notiekošā koncerta programmā, kas ilgs divas stundas, būs iekļautas grupas populārākās dziesmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu