MTV mūzikas video balvā ieviesta jauna kategorija

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

MTV mūzikas video balvu tradicionālajām kategorijām pievienota pavisam jauna kategorija, kuras kritērijs pamatā būs sociālo jautājumu atspoguļošana, ceturtdien paziņojis mūzikas kanāls. Izveidot jaunu kategoriju MTV rosināja pēdējā laika tendence mākslinieku vidū pētīt dažādu sociālo attiecību jautājumus ar savas mūzikas palīdzību.

Kategorija «Labākais video ar vēsti» godinās māksliniekus un mūzikas video, kuros iekļauta kāda pozitīva vēsts vai kuri palielina izpratni par svarīgākajām sociālajām problēmām, ar ko saskaras mūsdienu jaunatne. Apbalvojums jaunajā kategorijā tiks pasniegts jau šomēnes notiekošajā balvu pasniegšanas ceremonijā.

MTV prezidents Stīvens Frīdmens jaunās kategorijas izveidi saista ar slavenību un sabiedrībā zināmu personu pēdējā laikā aktīvi uzsākto cīņu pret vardarbību jauniešu vidū, homoseksuāļu diskrimināciju un pūlēm veicināt sevis pilnveidošanu.

Šogad MTV balvai «Labākais video ar vēsti» nominēta dziedātāja Pink ar dziesmas «F***** Perfect» video, Lady Gaga ar «Born This Way», Keitija Perija ar «Firework», Eminems un Riana ar dziesmu «Love The Way You Lie», kā arī grupa «Rise Against» ar kompozīciju «Make It Stop (September's Children)» un Teilore Svifta ar dziesmu «Mean».

Balvas tiks pasniegtas Losandželosā 28.augustā. Apbalvošanas ceremonija tiks arī pārraidīta televīzijā tiešraidē.

Kā vēstīts iepriekš, tradicionālajās kategorijās visvairāk balvām šogad nominēta amerikāņu popmūzikas dziedātāja Keitija Perija.

Perija nominēta arī galvenajai balvai kategorijā «Gada labākais video» par mūzikas video dziesmai «Firework». Par šo titulu viņai būs jāsacenšas ar Adeles mūzikas klipu «Rolling in the Deep», repera «Tyler, The Creator» video dziesmai «Yonkers», Bruno Marsa skaņdarbu «Grenade», kā arī grupas «Beastie Boys» klipu «Make Some Noise».

Britu dziedātāja Adele, kuras albums «21» ir šā gada pārdotākais albums pasaulē, nominēta balvām septiņās kategorijās par savu singlu «Rolling in the Deep». Arī amerikāņu reperis Kanjē Vests šogad ieguvis septiņas nominācijas.

MTV mūzikas video balvām nominēts arī Bruno Marss, Bejonsa, Eminem, «Nicki Minaj», kā arī rokgrupa «Thirty Seconds to Mars».

Pagājušā gada galvenās balvas ieguvēja Lady Gaga, kura kopumā saņēma astoņus apbalvojumus, šogad nominēta tikai trīs kategorijās, tostarp «labākais sievietes video» par mūzikas klipu dziesmai «Born This Way».

Par labākā jaunā mākslinieka titulu cīnīsies reperi «Wiz Khalifa», «Tyler, The Creator» un «Big Sean», kā arī amerikāņu indiroka grupa «Foster the People» un hiphopa izpildītājs «Kreayshawn».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu