«Labadaba» tuvojas: Intervijā El Mars

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau no 3. līdz 5. augustam mūzikas festivālā «Labadaba» visiem labas mūzikas un kvalitatīvas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā četrdesmit grupu uzstāšanos. Arī šogad, gatavojoties festivālam, «radio NABA» piedāvā intervijas ar «Labadaba» māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveikto, gan nākotnes iecerēm. «Radio NABA» studijā uz sarunu viesojās arī El Mars.

IZDZIEDĀTAIS NEMIERS

Fakts, ka Raimonds Gusarevs, kuru Latvijā ap 2007. gadu iepazina kā lirisku dziesmu autoru El Maru, kādreiz radio KNZ (radio Naba pirmsākums) vadījis hardcore raidījumu, daudziem varētu būt pārsteigums. Tas bija laiks, kad arī viņam pašam bija hardcore grupa, tomēr plašāka atpazīstamība iegūta dziesminieka statusā. «Pats saucu savu karjeru par kuriozu, dziesminieks – to nosaukumu baigi ātri piešuj klāt un no tā atkratīties vairs nevar. Tie, kas mani pazīst, prasa, ko tu tāds sakautrējies uz skatuves, bet tā vienkārši ir cita mana pasaule. «Zloba» vairāk nav iekšā, tas viss ir izbļaustīts pirmās grupas laikā un tagad pārsvarā spēlēju liriskās dziesmas, bet jautrs varu būt pie alus glāzes vai tējas.» Jautrība izpaužas arī viņa interpretācijā par dabā notiekošajiem procesiem un cilvēka vietu tajos: «Cilvēks uzceļ upē dambi, tas ir slikti, bebris uzceļ dambi – dabiski. Atšķirība tajā, ka bebris neražo elektrību.» Pašam Raimondam dabā atrasties ir viegli, jo, zinot dabu, vienmēr esot vieglāk. Tas arī jūtams vietās, kuras Rietumu pasaules skatījumā būtu saucamas par mežonīgākām: «Es biju vienā festivālā Marokā, kur lielāks grūvs bija skatītājos nekā uz skatuves un viņi sita tādus ritmus! Grupa uznāk un ir tāda attieksme – jūs esat priekšā un spēlēsiet, bet neesat nekādi noteicēji, super, ka uznācāt, bet aiziet, maucam. Tur mūziķiem jāmeklē saikne ar skatītājiem, nevis jāmēģina ko iekustināt. Latviešiem no tā būtu ko pamācīties», ar sajūsmu stāsta El Mars.

11 JAUNAS DZIESMAS

Iespējams, ka nerimstošā aktivitāte un enerģiskums, kas jūtama sarunā, ir viens no priekšnoteikumiem, kādēļ cilvēkiem patīk El Mars radītās skaņas. Raimonds stāsta, ka viņam patīk spēlēt visdažādāko mūziku, arī pankroku vai skeitroku, arī džemot. Ir pat bijis gadījums, kad četrās dienās kopā ar Sanfrancisko nejauši satiktiem draugiem ierakstīts albums. El Mars LabāDabā nebūs viens pats, viņš pats smej, ka vienmēr ir spēlējis ar draugiem «un draugi mainās. Ir bijušas uzstāšanās, kur uz skatuves kāpju kopā ar deviņiem cilvēkiem, tagad viss noreducējies līdz trim». Tie, kas ies uz festivālu LabaDaba un klausīsies El Mars uzstāšanos, var rēķināties ar to, ka tiks spēlētas dziesmas no jaunā albuma: «Albumā ir 11 dziesmas, 47 minūtes, bet, protams, tiks atskaņota arī kāda no vecajām dziesmām. Kas mūsdienu pasaulē baigi var pārsteigt, es ceru pārsteigt pats sevi ar labi nospēlētu koncertu.» Brīvi un nepiespiesti El Mars pieiet arī albumu izdošanai, pagaidām plānots, ka jaunais albums varētu iznākt septembra beigās. Bet pirms tam – visi gaidīti festivālā LabaDaba!

<strong>Interviju varat nokalusīties šeit.</strong>

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu