Sākušies «Koru Kari» par 10 000 eiro. Atklāšanas koncerta fotogalerija

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publicitātes foto

Pirmajā marta svētdienā tika atklāta trešā sezona muzikālam šovam «Koru Kari», kas deviņu nedēļu garumā ieskandinās šovasar gaidāmos Dziesmu svētkus. Uz skatuves tika sveikti, iepazīti un vēlāk ar dziesmām priecēja septiņi dzīvespriecīgi dažādu stihiju kori un to vadītāji no sešām Latvijas pilsētām. Īstā muzikālā sacensība ir sākusies un jau nākamajā reizē kādam no koriem šovs būs jāatstāj. 

Dalībnieki skatītājus pārsteidza ar skanīgām dziesmām un pārdomātiem priekšnesumiem. Muzikālos un radošos korus ik svētdienu vērtēs žūrija, kuras sastāvā ir «Koru Kari» otrās sezonas uzvarētāja, dziedātāja Ieva Kerēvica un Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas jauktā kora un Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktā kora «Aura» mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols. Savukārt trešais žūrijas pārstāvis reizi no reizes būs cits, šoreiz tas bija «Koru Kari» pirmās sezonas uzvarētājs Atis Auzāns, viņš sevi pieteica ar dziesmu «Tumša nakte, zaļa zāle».

Pirmajā iepazīšanās raidījumā kori izpildīja dziesmas, kas saistītas ar to vadītājiem, un atklāšanas vakarā neviens koris kaujas lauku vēl nepameta.

  • «Koru Karus» atklāja azartiskā Normunda Jakušonoka Rīgas Zelta saules koris, kuram dalībnieki atlasīti no visdažādākajām pilsētām. Koris no daudzajām grupas «Labvēlīgais tips» dziesmām, kuru līdzautors ir Jakušonoks, izpildīja tik zināmo «Eiropa mūs nesapratīs». Koris dziesmai piešķīra oriģinalitāti ar to, ka varēja saklausīt gan jodelēšanu, gan citu dziesmu tekstus. Žūrija kora sniegumu novērtēja ar 26 punktiem.
  • Tad uz skatuves kāpa otrais koris, kas nāk no pilsētas, kur matos jūtama sāļā jūras vēja smarža. Tas ir Liepājas sudraba viļņu koris un tā vadītājs, rokeris Guntis Veits. Koris vareni izpildīja dziesmu «Ziņģe par bailēm», kas bija slavena vairāk nekā pirms 33 gadiem. Un jau tieši tik ilgu laiku šī dziesma visvairāk asociējas ar Gunti Veitu. Par skanējumu žūrija korim piešķīra 25 punktus.
  • Pēc tam sekoja Rēzeknes zaļo pakalnu kora un tā vadītāja, pagājušā gada Latvijas Šlāgeraptaujas uzvarētājas «Galaktika» līdera Normunda Zuša īpaši sirsnīgais un emocionālais priekšnesums. Koris sevi pieteica ar dziesmu «Palīdzi, Dievs» un parādīja īstu latgaliešu dziesmas spēku, žūrija par sniegumu piešķīra 27 punktus.
  • Nākamie šajā vakarā uz skatuves kāpa grupas «Astro'n'out» sirds un dvēseles – ēteriskā un neatkarīgā Māras Upmanes-Holšteinas Jūras zilais koris, kas pārstāv Daugavas labo krastu. Kora vadītāja Māra asociējas ar vārdiem: «Tā daļa Rīgas. Tā daļa manas Rīgas, sarežģītas, līdz galam nepazītas.» Tas ir tikai likumsakarīgi, ka arī Jūras zilais koris savu dalību «Koru Karos 3» sāk tieši ar šo mūziķes dziesmu. Sniegums no žūrijas puses tika novērtēts ar 26 punktiem.
  • Piektie uzstājās koris no Dobeles, konkrētāk – visjaunākā kora vadītāja – Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas džeza vokāla klases absolvente, emocionālā un enerģiskā Ieva Sutugova ar Violeto ceriņu kori. Viņu izvēlētā dziesma bija Raimonda Paula un Leona Brieža «Atdziedi dvēsele», ko Sutugova dziedājusi gan uz «Arēnas Rīga», gan Lielās Kremļa skatuves. Dobeles koris par sniegumu no žūrijas ieguva augstāko punktu skaitu – 28.
  • Tad TV3 šova skatuvi ieņēma Marta Kristiāna Kalniņa ugunīgais koris, un tas nāk no Gaujas klinšainajiem līčiem – Vidzemes. Cēsu karmīnkrāsas karoga koris un tā vadītājs, sapņainais Marts ir grupas «Autobuss debesīs» solists, pārstāv arī projektu «Raxtu raxti». Dziesmas izvēle šim pirmajam vakaram bija enerģētiskā «Manu eņģel». Žūrija sniegumu novērtēja ar 26 punktiem.
  • Atklāšanas raidījumu noslēdza Lielvārdes sarkanais teiksmu koris un tā vadītāja Aija Andrejeva. Pērn notikušais Andrejevas koncerta uzvedums «Grāmatzīme» apliecināja, ka tā stāsts raisa visdažādākās sajūtas kā apmulsumu, dzīvesprieku, pat aizkustinājuma asaras un laimi. Koris izpildīja tūres uzveduma tituldziesma «Grāmatzīme» pavisam jaunā un patīkamā skanējumā, žūrija to novērtēja ar 27 punktiem.

Katrā šova reizē TV3 studijā viesosies īpašie viesi – Latvijā pazīstami un iemīļoti komponisti kopā ar tikpat zināmiem mūziķiem, kuri kopā ar šova dalībniekiem izpildīs kādu dziesmu. Atklāšanas reizē studijā viesojās mūziķis Artūrs Šingirejs jeb Dons, kurš skatītājus priecēja ar dziesmu «Signāls». Dons koriem vēl: «Galvenais visu darīt ar prieku un, lai ir jautri. Būsiet jautri, viss notiks priecīgi.» Nedaudz vēlāk ar gaišu un dvēslisku dziesmu «Esi man klāt» uzrunāja žūrijas pārstāve Ieva Kerēvica.

  • Izbaudiet nākamo Koru Kari 3 sadziedāšanos jau svētdien, 10.martā 20:00 kanālā TV3!

«Koru Karu 3» raidījumus jebkurā sev ērtā laikā un vietā vēlreiz var noskatīties internetā portālā «tv3play.lv»!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu