Grupa «DaGamba» gūst atzinību starptautiskā konkursā ASV

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aivars Drāznieks

Grupas «DaGamba» skaņdarbs «New Life» guvis atzinību prestižajā konkursā «The International Songwriting Competition» (ISC) un ticis izvirzīts konkursa finālam. 

No 20 000 iesniegtajiem dažādu žanru mūzikas skaņdarbiem un dziesmām no visas pasaules konkursa finālam atlasīti vien 324 dalībnieki, tostarp latviešu grupa «DaGamba», kuras skaņdarbs «New Life» (autori Valters Pūce un Ričards Čerenkovs) cīnīsies par konkursa galveno balvu instrumentālās mūzikas kategorijā.

Našvillā, Tenesī štatā notiekošais «The International Songwriting Competition» ir dziesmu un instrumentālo jaundarbu konkurss, kurā ik gadu tiek iesniegti vairāki tūkstoši amatieru un profesionālu komponistu darbu, tādējādi piesakot sevi starptautiskajā apritē. ISC mērķis ir attīstīt muzikālos talantus it visos līmeņos un veicināt izcilību mākslā dziesmu un skaņdarbu radīšanā.

Šogad ISC saņēmis rekordlielu pieteikumu skaitu – virs 20 tūkstošiem, paredzot nopietnu konkurences slodzi un jo lielāku vērtību katram finālā izvirzītajam darbam. Konkursa pieteikumus vērtē žūrija, kuras sastāvā ir gan pasaulē zināmi mūziķi, gan mūzikas industrijas pārstāvji, tostarp mūziķi Toms Veits, Džefs Beks, Entonijs Hamiltons, Saimons LeBons un grupu «Kean», «The Cure» un «Duran Duran» dalībnieki, kā arī pārstāvji no mūzikas izdevniecībām «Universal Republic Records», «Virgin Label Group», «Columbia Records UK», «Sony BMG» un citām. Atbilstoši konkursa mērķiem, skaņdarbos tiek vērtēts radošums, oriģinalitāte, teksts un melodija, bet netiek vērtētā ieraksta kvalitāte un vokālais izpildījums.

Līdzās žūrijas vērtējumam, līdz 31. martam tiek vāktas arī Tautas Balsis, ikvienam ļaujot nobalsot par konkursā pieteiktajām dziesmām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu