Imants Daksis publicēs sešus albumus

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc četru gadu pārtraukuma mūziķis, dzejnieks, kliedzošā folka, akustiskā tehno un šamaniskās popmūzikas dibinātājs Imants Daksis nāks klajā ar sešiem konceptuāliem albumiem, kas tapuši iepriekšējo sešu gadu laikā.

Sestdien, 23.martā tiks izdoti seši jauni Imanta Dakša digitāli albumi, kas sākotnēji būs pieejami internetvietnē Bandcamp, [imantsdaksis.bandcamp.com] kur būs ne tikai iespējams lejupielādēt dziesmas, bet arī izlasīt dziesmu vārdus un Imanta aprakstus par katra albuma saturu un tapšanu. Albumi ir ļoti dažādi - Domas nogalina ir veltījums galēji sakāpinātam psihes stāvoklim, ierakstīts 2009. gada februārī, izmantojot lenšu magnetofonu un analogo mikrofonu; Mēs esam tukšums - dzīvo ierakstu apkopojums no 2007./2008. gada vērienīgākajiem koncertiem Rīgas Cirkā, Jaunajā Rīgas teātrī un citur; Rokenrols līdz grīdai un lūgšana vientulībā ir veltījums visiem, kas jebkad ir cietuši no emocionālas vai narkotiskas atkarības. Albums Soviet ghosts savukārt ir eksperimentāls skaņu celiņš vēl neuzņemtai filmai. Gaidāmi arī eksistences trauslumam veltītais Lavandas ziediņš, kā arī albums krievu valodā ar nosaukumu Etot mir trebujet šamana.

Visu sešu albumu prezentācija notiks sestdien, 23.martā Nabaklab (Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12) plkst. 21.00. Imants ir paredzējis klausītājus priecēt gan ar vecām un jaunām dziesmām, gan dalīties pēdējo mēnešu laikā piedzīvotās atklāsmēs un redzējumos. Priekšnesums ar moto Domas nogalina aicinās ikvienu apmeklētāju atbrīvoties no uzskatu, pieņēmumu un priekšstatu nastas, un iesaistīties dziesmu norisē, nebaidoties svilpot, čukstēt un kliegt līdzi dziesmu pantiem un piedziedājumiem, tādējādi atzīmējot radošās enerģijas uzvaru pār ikdienas stabilitātes uzspiesto zīmogu. Pēc koncerta Imants kā dīdžejs pievienosies Uldim Rudakam, lai kopā viņi kā radio raidījuma Bīstamie gadi vadītāji atskaņotu tikai savas mīļākās dziesmas. Ieeja pasākumā ir par brīvu.

Papildus informācija par Imantu Daksi

Imants Daksis ir savdabīga parādība Latvijas mūzikas dzīvē, kuras dziesmu skaits nu jau mērāms četros simtos. Viņa izpildījums vienmēr ir emocionāli patiess un iedvesmojošs, savukārt ekspresijas un šamanisku balss efektu izmantošanas dēļ Imants tiek dēvēts par kliedzošā folka un šamaniskās popmūzikas pārstāvi. Taču viņa daiļradē netrūkst arī skaistu un balādisku dziesmu, kuras raksturo tēlainība un trausla pasaules izjūta. Šogad aprit desmit gadi kopš pirmo ierakstu publicēšanas kopā ar grupu Pasaules gaisma, kā arī aprīlī gaidāma Imanta apaļa - trīsdesmit gadu jubileja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu