Tallinas mūzikas nedēļa šogad pulcēs rekordlielu mūziķu skaitu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tallinas mūzikas nedēļa Igaunijā jau kļuvusi par tradīciju – šogad tā notiks piekto reizi pēc kārtas, pulcējot rekordlielu mūziķu skaitu. Uz festivāla skatuvēm trīs dienu laikā - no 4. līdz 6. aprīlim - kopumā uzstāsies 233 mākslinieki un muzikālās apvienības no 20 valstīm, piedāvājot plašu muzikālās programmas izvēli ikviena apmeklētāja gaumei.

Tallinas mūzikas nedēļa piecu pastāvēšanas gadu laikā kļuvusi par vienu no lielākajiem iekštelpu muzikālajiem festivāliem Baltijā, ik gadu apmeklētājiem piedāvājot daudzveidīgu gan klasiskās, gan mūsdienīgās mūzikas žanru klāstu. Arī šogad festivāla apmeklētājiem būs iespēja klātienē baudīt folkmūziku, džezu, roku, popu un citus žanrus pārstāvošu mūziķu sniegumu.

Turklāt šogad festivāla īpašās "City Stage" programmas ietvaros mūzika izskanēs ne tikai no lielajām skatuvēm – par improvizētām uzstāšanās vietām kļūs arī Igaunijas galvaspilsētas grāmatnīcas, kafejnīcas, mākslas galerijas, ierakstu veikali, dizaina studijas, viesnīcu bāri un citas pilsētvides satikšanās vietas. Šie koncerti klausītājiem būs pieejami bez maksas.

  • Spilgti internacionāli mākslinieki

Šī gada Tallinas mūzikas nedēļā Igauniju pārstāvēs 165 dalībnieki, savukārt visplašāk pārstāvētā ārvalsts festivālā būs Somija ar 26 māksliniekiem. No Krievijas un Lietuvas piedalīsies pa sešiem māksliniekiem, bet Dāniju un Lielbritāniju pārstāvēs pa piecām muzikālajām apvienībām.

Latviju Tallinas mūzikas nedēļā pārstāvēs dziedātāja Alise Joste un grupas «Astro’n’out» un «Triānas parks».

Māra Upmane-Holšteine, grupas «Astro’n’out» soliste, stāsta: «Gan mūziķiem, gan Tallinas mūzikas nedēļas apmeklētājiem šis festivāls ir lieliska iespēja redzēt un iepazīt jaunumus mūzikas lauciņā pasaulē – iepazīties ar jaunākajām tendencēm mūzikā, kā arī izbaudīt lielisko atmosfēru, kas šīs trīs dienas valda pilsētā. Rīkojot šo festivālu, Tallina, protams, pievērš lielu uzmanību tieši Igaunijas māksliniekiem. Iepriekšējos gados biju Tallinas mūzikas nedēļas delegātu sarakstā un pārliecinājos, ka festivālā piedalās patiešām daudz labu mūziķu, ko ir vērts dzirdēt klātienē. Piemēram, šogad tāda noteikti būs igauņu jaunā un daudzsološā dziedātāja Iiris.»

Šī gada spilgtāko ārvalstu mākslinieku vidū ir arī Vācijas dream pop duets «Me and My Drummer», elektroniskās mūzikas pārstāvis Rangleklods no Dānijas, kā arī enerģiskā meiteņu electro punk grupa no Somijas «LCMDF».

Līdz ar katru festivāla norises gadu paplašinās arī to valstu skaits, kas tiek pārstāvētas Tallinas mūzikas nedēļā. Šogad festivāla viesiem būs iespējams klātienē vērot, piemēram, «Iberi choir» no Gruzijas, grafiti un dub step mākslinieku «3421» no Izraēlas, Baltkrievijas art rock trio «Folkmashina», kā arī spāņu trompetista Adan Delgado Illada un mongoļu tradicionālās mūzikas apvienības «Namgar» uzstāšanās.

Šogad īpašu muzikālo programmu festivālam nodrošinās arī sadarbība ar Red Bull Mūzikas Akadēmiju (Red Bull Music Academy). Šis projekts, kurš apvieno dīdžejus, vokālistus un mūzikas entuziastus, visā pasaulē rīkojot dažādus muzikālus pasākumus un meistarklases, Tallinas mūzikas nedēļas ietvaros svinēs savu piecpadsmito gadadienu. Festivāla laikā Red Bull Mūzikas Akadēmija prezentēs igauņu māksliniekus, kuri ir piedalījušies starptautiskajā projektā tā pastāvēšanas gaitā, kā arī Lielbritānijas drum’n’bass un breakstep leģendu DJ Zink.

  • Viesmīlīgā Tallina

Šogad Tallina festivāla apmeklētājus lutinās ne tikai ar kvalitatīvu un daudzveidīgu mūziku, bet arī lielisku ēdienu izvēli. Jaunā projekta «TMW Tastes» ietvaros festivāla rīkotāji ir izvēlējušies 16 pilsētas labākos restorānus, kuri festivāla apmeklētājiem piedāvās īpašas Tallinas mūzikas nedēļas ēdienkartes un draudzīgas cenas. Pilna «TMW Tastes» programma pieejama interneta vietnē www.tmw.ee/food.

  • Par Tallinas mūzikas nedēļu

Pagājušajā gadā vairāk nekā 11 200 mūzikas fanu un 589 mūzikas industrijas pārstāvju piedalījās Tallinas mūzikas nedēļā, kuru veido viens no lielākajiem Baltijas iekštelpu festivāliem, kā arī starptautiska mūzikas industrijas pārstāvju konference. Biļeti uz visām trim festivāla dienām iespējams iegādāties «Biļešu servisa» kasēs un interneta vietnē www.bilesuserviss.lv, tās cena - 25 lati. Visa aktuālā informācija par Tallinas mūzikas nedēļu, tās māksliniekiem un programmu atrodama interneta vietnēs www.tmw.ee, facebook.com/tallinnmusicweek un http://www.visitestonia.com/lv/. Tuvojoties festivālam, visa informācija būs pieejama arī īpašā, festivālam veltītā viedtālruņu aplikācijā EMT Live, kuru varēs lejupielādēt Google Play un App Store vietnēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu