«Autobuss debesīs» jubilejas tūres atklāšanā viesosies Cēsu koris

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupas «Autobuss debesīs» 15 gadu jubilejas Latvijas koncertturnejas atklāšanā 5.aprīlī Valmieras kultūras centrā kā īpašie viesi piedalīsies TV3 televīzijas šova «Koru kari 3» dalībnieki Cēsu Karmīnsarkanais koris.

Patlaban televīzijas šovā Cēsu koris veiksmīgi turpina virzīties pretī finālam «Autobuss debesīs» solista Marta Kristiāna Kalniņa vadībā, tāpēc likumsakarīgi, ka tieši viņa grupas jubilejas tūres pirmajā koncertā Vidzemē koris piebiedrosies grupas mūziķiem uz skatuves.

«Autobuss debesīs» jubilejas turnejas koncertos skanēs gan visu laiku populārākie grupas skaņdarbi no Imanta Kalniņa repertuāra, gan pašu grupas dalībnieku oriģinālkompozīcijas.

Ņemot vērā, ka 15 gadu laikā grupa iestudējusi daudzas koncertprogrammas un izdevusi prāvu skaitu studijas albumu, koncertos izskanēs arī vairāki sen dzīvajā izpildījumā nedzirdēti skaņdarbi.

Līdztekus koncertos skanēs vairāki veltījumi Imantam Ziedonim - Imanta Kalniņa dziesmas «Vakar sapnī atlaidās» un «Mūžmūžos būs dziesma», kā arī Kārļa Auzāna un Emīla Zilberta kompozīcija ‘Vārna».

Jubilejas turnejas turpinājumā koncerti notiks 13. aprīlī Jelgavas kultūras namā, 19.aprīlī Jēkabpils Tautas namā un 27.aprīlī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē.Sagaidāms, ka turnejas laikā koncertos būs arī daži īpaši pārsteigumi.

Grupa «Autobuss debesīs» tika izveidota 1998.gadā, kad bijušie skolas biedri Marts Kristiāns Kalniņš un Emīls Zilberts nolēma īstenot sen lolotu sapni un nodibināja grupu, kuras repertuāra pamatā galvenokārt ir Imanta Kalniņa mūzika - gan populārākās dziesmas no dažādiem komponista daiļrades posmiem, gan īpaši sacerējumi tieši šim izpildītāju sastāvam.

Kopš grupas dibināšanas «Autobuss debesīs» ir izdevuši septiņus mūzikas albumus; mākslinieki ir koncertējuši teju visā Latvijā, muzicējuši vairākās Eiropas valstīs un ASV, piedalījušies daudzos liela mēroga pasākumos, kā arī iestudējuši vairākas apjomīgas koncertprogrammas.

  • Biļetes uz grupas «Autobuss debesīs» jubilejas koncertiem iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un internetā.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu