«Positivus» mūziķu klāsts papildināts ar ievērojamām grupām

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kā vieni no galvenajiem māksliniekiem šī gada «Positivus» festivālā atgriezīsies pasaules slavu un atzinību iekarojušie «Two Door Cinema Club», kuri papildinās festivāla muzikālo programmu kopā ar tādām lieliskām grupām kā «Noah And The Whale», Michael Kiwanuka, «Darwin Deez», Tom Odell, «Palma Violets», «Team Ghost», IIRIS, «Suuns» un «Twenty One Pilots». «Positivus» festivāls šogad pirmo reizi norisināsies trīs dienas - 19., 20. un 21. jūlijā. 

  • Kopš sava pirmā ārzemju koncerta 2009. gada «Positivus» festivālā, »Two Door Cinema Club» ir snieguši neskaitāmus koncertus un devušies vairākās koncertturnejās dažādās pasaules valstīs - no «Glastonbury» un «Coachella» festivālu dārdošajām skatuvēm, līdz pat grupas līdera Aleksa Trimbla (Alex Trimble) uzstāšanās Londonas 2012. gada Olimpisko Spēļu atklāšanas ceremonijā. Apvienojot enerģiskus sinītpopa ritmus ar saviļņojošiem dziesmu tekstiem, «Two Door Cinema Club» pārliecinoši turpina iekarot miljoniem fanu.
  • Šarmantie indī rokmūzikas pārstāvji »Noah And The Whale» ir vieni no šīs vasaras «Positivus» festivāla gaidītākajiem māksliniekiem. Mūziķu radītā stilu daudzveidība izpaužas visā viņu daiļradē - no pozitīvajiem dziesmas «5 Years Time» ritmiem, līdz nosvērtajām pamācībām «L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.» skaņdarbā, «Noah And The Whale» meistarīgi radījuši paši savu intriģējošas un atkarību izraisošas indī folkroka mūzikas apvienojumu.
  • Vēl pirms sava debijas albuma «Home Again» (2012) izdošanas, Michael Kiwanuka iesildīja Adeles (Adele) koncerttūri un tika godāts kā 2012. gada BBC's Sound aptaujas uzvarētājs. Mākslinieka debijas ieraksts iekaroja vairāku Eiropas valstu mūzikas topu virsotnes un šogad mūziķis iesildīs Mumford & Sons viņu Ziemeļamerikas koncertturnejas ietvaros.
  • Londonas dinamiskā indī roka apvienība »Palma Violets» ir viena no šī gada daudzsološākajām jaunajām Britu roka grupām. Grupas pirmais singls «Best of Friends» tika izraudzīts kā mūzikas izdevuma NME 2012. gada labākā dziesma. «Palma Violets» jau drīzumā koncertturnejās iesildīs roka leģendas «The Rolling Stones» un «Franz Ferdinand».
  • Aktuālākā Lielbritānijas indī folka sensācija Tom Odell (Toms Odells) ir prestižā Britu kritiķu apbalvojuma ieguvējs (iepriekš to bija saņēmušas tādas zvaigznes kā Adele, Emeli Sandé un Jessie J). Viņa debijas koncerttūre tika pilnībā izpārdota vēl pirms pirmā albuma iznākšanas.
  • Latvijā zināmā Igaunijas dziedātāja, dziesmu autore un aktrise Iiris šovasar atgriezīsies uz «Positivus» festivāla skatuves. Jaunā ziemeļu sintipopa sirēna izceļas ar savu oriģinālo un unikālo stilu kura dēļ bieži tiek salīdzināta ar Bjorku (Björk), Keitu Bušu (Kate Bush), Regīnu Spektori (Regina Spektor) un «Florence and The Machine».
  • «Twenty One Pilots» ir intriģējošs mūzikas duets no ASV, kuru 2009. gadā izveidoja Tailers Džosefs (Tyler Joseph) un Džošs Duns (Josh Dun). Neiekļaujoties viena noteikta žanra parametros, Twenty One Pilots pašu izveidotajā stilā tiek apvienoti popa, elektronikas, sintpopa, alternatīvās, repa, roka un indī rokmūzikas elementi.
  • Enerģiskā un trakulīgā Ņujorkas pop-roka apvienība »Darwin Deez» plašākas publikas redzeslokā nonāca ar populāro hitu «Radar Detector», kas kļuva īpaši populārs Lielbritānijas dziesmu topos.
  • »Team Ghost» ir franču elektro dueta M83 bijušā dalībnieka Nikolā Fromago (Nicolas Fromageau) 2009. gadā izveidotais mūzikas projekts, kas pārsteidz ar tumšu, galvu reibinošu roka ģitāru skaņām. «Team Ghost» skanējums tiek pielīdzināts «Sonic Youth» un «My Bloody Valentine».
  • Dēvēta par vienu no 2011. gada labākajām rokgrupām, Monreālas apvienība «Suuns» izveidojās 2006. gadā. Mūzikas kritiķi raksturo Suuns debijas albumu «Zeroes QC» (2011) kā «spīdošu debiju ar nepieradinātu pašpārliecinātību», kurā tiek apvienoti «smagnēji funk ritmi un duļķaini rokmūzikas elementi».

Lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā – Positivus festivāls 2013 šogad jau septīto reizi notiks Salacgrīvā un norisināsies no piektdienas līdz svētdienai. Festivālā līdz šim izziņotās grupas ir Imagine Dragons, The Joy Formidable, Willy Moon, Sigur Rós, The xx, Crystal Castles, Jauns Mēness, Efterklang, Foxes un Elektro Guzzi, John Grant, Charli XCX, No Ceremony un !!! /CHK CHK CHK/.

Biļetes nopērkamas «positivusfestival.com», «Biļešu Serviss» kasēs un Nordea bankomātos.

Trīs dienu biļete (bez telts vietas) maksā Ls 37,00 un trīs dienu biļete ar telts vietu maksā Ls 41.

Tuvojoties festivālam biļešu cena augs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu