Latvijas Salsas Maratonā 2013 nodejotas 14 stundas

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

27.aprīlī Starptautiskās Dejas dienas ietvaros, Latvijas Latino deju federācija sadarbībā ar deju un kustību studiju «studioX1»  organizēja jau 4. Latvijas Salsas Maratonu. Tā laikā izvērtās aktīva cīņa par pirmo vietu un galveno balvu – Combi pass 2 lieliskiem Latvijas Festivāliem – Latvijas Bačatas un Kizombas festivālam, kurš notiks jau šonedēļ (3. – 5.maijā) un Baltijas Latino Kongresam 2013 (23. – 25.augustā). 

Rezultātā uzvarētāji nodejoja karstasinīgo un straujo Salsu 14 stundas un 16 minūtes, tadejādi pārspējot pagājušā gada rekordu! Maratons sākās 11.00 pa dienu un beidzās nākamajā dienā 4.00 no rīta.

Par Latvijas Salsas Maratona uzvarētājiem kļuva 2 pāri, kas ieņēma dalītu 1. un 2.vietu - Vaira Zekunde un Haralds Ahunzjanovs, kā arī lietuviešu dejotāji Agne Domarkaite un Adomas Piscalka. Savukārt Ilona Kazimiraite un Kaspars Dauksts nodejoja 12 stundas un ieguva 3.vietu. Pirmās trīs vietas saņēma piemiņas kausus.

Solo kategorijas uzvarētāja Zaiga Zariņa nodejoja 7 stundas un 50 minūtes, balvā saņemot Baltijas Latino Kongresa 2013 Pilno 3 dienu biļeti.

Latvijas Salsas Maratons tiek organizēts jau ceturto gadu. Šī gada maratona struktūra – pāriem bija jādejo bez apstājas 1,5 h un tad sekoja 15 minūšu pārtraukums, tā līdz pēdējam izturīgākajam pārim. Taču arī šogad tika vērtēta ne tikai dejotāju fiziskā izturība, bet arī prasme dejot pareizā ritmā un saskaņā ar mūziku.

Kā atzīst paši maratona dalībnieki – galvenais ir nevis uzvara, bet prieks par piedalīšanos un labi pavadīto laiku. Salsas maratons ir lieliska iespēja pārbaudīt savus spēkus visdažādāko līmeņu dejotājiem. Tas ir kļuvis jau par tradīciju Latvijas Salsas pasaulē un tiks organizēts arī 2014. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu