«Parára» izdod debijas albumu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien nāk klajā rokgrupas «Parára» pirmais studijas albums. Grupa atzīmēs ieraksta izdošanu ar koncertu Ungārijā.

«Parára» ir 2009. gadā nogalē Rīgā dibināta eksperimentāla roka un postpanka apvienība. Grupas bagātīgo skanējumu pirmkārt raksturo izveicīgi ritmi un savītas ģitāru partijas. Lai gan pārsvarā «Parára» priekšnesums ir masīvs, tomēr brīžiem tas kļūst arī trausls un sentimentāli ievainojams. Būdams vēl tikai dažas nedēļas jauns projekts, 2010. gadā ansamblis izdod trīs dziesmu demo EP un sāk bieži koncertēt visā Latvijā.

2011. gadā grupa iemanto ievērību, sadarbojoties ar vairākiem vietējiem mūziķiem, un izveido dokumentālu videoklipu dziesmai «Just a Figure of Speech». Šajā laikā grupai pievienojas ģitārists Krists Krieviņš un bundzinieks Aigars Valdmanis un apvienība nolemj veidot pilna garuma albumu, kurā būs iekļautas tikai jaunas dziesmas un instrumentālas kompozīcijas.

2013. gada sākumā «Parára» (Kārlis Butins (ģitāra, vokāls, taustiņi), Krists Krievinš (ģitāra), Nauris Vasiļevskis (bass), Jānis Untāls (bungas), Aigars Valdmanis (bungas)) paraksta līgumu ar mūzikas izdevniecību «I Love You Records» par albuma izdošanu.

«Parára» debijas albums, kuram dots tāds pats nosaukums kā grupai, nāk klajā 7. maijā. Tajā ir iekļauti 10 skaņdarbi, albuma vizuālo noformējumu veidojis mākslinieks Reinis Pētersons.

Pašlaik grupa ir devusies turnejā un atrodas Ungārijā, kur uzstājās vakar un sniegs koncertu arī šodien. Maija vidū «Parára» sāks koncertu sēriju Latvijā. 30. maijā grupa sniegs koncertu Rīgā, Ģertrūdes ielas teātrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu