Mežaparku pieskandinās grupas «The Killers» koncerts

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

26.jūnija vakarā Mežaparka Lielajā estrādē notiks populārās poproka grupas «The Killers» koncerts, aģentūru LETA informēja koncerta rīkotāju «E.M. Concert» pārstāve Kristīne Tjarve.

«The Killers» ir viena no pēdējos gados pasaulē populārākajām poproka grupām. Pērn mūziķi izdeva savu ceturto studijas albumu «Battle Born».

Jaunākais grupas «The Killers» albums nosaukts tās Lasvegasas studijas vārdā, kam ir svarīga nozīme grupas biogrāfijā. Kā uzskata paši grupas dalībnieki, šis nosaukums jaunajam albumam ir godam nopelnīts.

Ņemot vērā to, ka jaunākais studijas albums «Battle Born» ir izdots un tajā ir apvienots labākais, ko radījusi grupa, visi grupas biedri ar degsmi vēlas doties ceļā un no jauna iepazīstināt pasauli ar grupu «The Killers», tādēļ šogad viņi dodas jaunā pasaules tūrē - sākot ar koncertiem Amerikā, vēlāk arī Eiropā.

Grupa «The Killers» dibināta 2001.gadā Lasvegasā. Ir ļoti maz tādu poproka grupu kā «The Killers», kas radušās 21.gadsimta sākumā jeb pēdējo 10 līdz 15 gadu laikā un tik īsā laika posmā ieguvušas tādu popularitāti. Debijas albums «Hot Fuss» kļuva par vienu no 2004.gada populārākajiem mūzikas izdevumiem, piedāvājot četrus singlus un prezentējot pašu grupu - pareizāk sakot, viņu dendijisko solistu Brendonu Floversu -, nokļūstot arī starptautiskas uzmanības centrā, vēstīja Tjarve.

Grupas debijas albums «Hot Fuss» sasniedza labus panākumus grupas dzimtajā Lasvegasā, atmodinot teju neiespējamo deju panku virzienu. 2005.gadā grupa ieguva savu pirmo «Grammy» balvu.

2010.gada februārī, kad grupa «The Killers» bija atgriezusies no daudzajiem koncertiem un ceļojumiem, ko pavadīja savā 18 mēnešu pasaules tūrē, tā nonāca zināmās krustcelēs. Viņi bija pārdevuši ap 15 miljoniem ierakstu, pabijuši teju vai katrā pasaules valstī, saņēmuši atzinību kā viena no pasaules slavenākajām poproka grupām, mūziķi saprata, ka nepieciešams dot sev kādu brīdi atelpai, lai sakārtotu domas un atpūstos viens no otra, no ceļojumiem.

Mūziķi paši atzīst, ka šī pauze bija ļoti noderīga - tās laikā vairāki grupas dalībnieki veidoja savu solo karjeru, pēc kāda laika sanākot kopā uz festivālu Čīlē un saprotot, ka jārada jaunas dziesmas. Pēc pāris dienām radās dziesma, ko viņi radīja kopīgiem spēkiem, kas varēja kļūt arī par albuma «Battle Born’s» tituldziesmu «Runaways».

Grupa «The Killers» līdz šai dienai izdevusi vairākus hitus - četrus studijas albumus, vienu izlasi un vienu koncertierakstu -, saņēmusi divas «Britu mūzikas balvas», septiņas «Grammy» nominācijas un pārdevusi vairāk nekā 16 miljonus ierakstu visā pasaulē. Grupa saņēmusi arī dažādas citas balvas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu