«Positivus» apmeklētājus priecēs vairāki gaismas instalācijas objekti

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Positivus» festivāla un AS «Latvenergo» kopīgi rīkotajā gaismas objektu konkursā «Gaisma» pēc rūpīgas izvērtēšanas tika noskaidroti pieci uzvarētāji. Šogad festivāla atmosfēru vēl patīkamāku padarīs un «Positivus» teritorijā apmeklētājus priecēs darbi «Gaismas Vītols», «Spuldze», «Zvaigžņu koncentrāts», «Mēness aitu barotava» un «3A Kulises». 

Žūrija, kuras sastāvā bija pārstāvji no «Positivus» festivāla, AS «Latvenergo» un sponsorēšanas mārketinga aģentūras «SponsorKing», mākslinieka Aigara Bikšes virsvadībā no iesniegtajiem 77 darbiem izvēlējās 5 uzvarētājus.

  • Uzvarētāju vidū ir Elīnas Pavlovskas, Tatjanas Raičiņecas un Jāņa Piebalga veidotais «Gaismas Vītols», kas kāpās izgaismos festivāla apmeklētāju ceļu uz jūru.
  • Jura Kostirko jauno ideju platforma «Spuldze» ienesīs gaismu tumsā radot apskaidrību domu aptumsumā.
  • Anita Apele un Reinis Saliņš radījuši īpašu zvaigžņu skatuvi «Zvaigžņu Koncentrāts», kas zem mākslīgi veidotās debess spēs apturēt un aizraut katru vērotāju.
  • Naktīs, kad nenāks miegs, gaismu ēdošas aitas varēs nākt skaitīt Madaras Laures un Laines Šķesteres instalācijā «Mēness aitu barotava».
  • Savukārt Asena D. Čumova veidotās interaktīvās «3A Kulises» iesaistīs pasākumu apmeklētājus intriģējošās gaismas un ēnu spēlēs, radot interesi par nezināmo aizkulišu procesu.

Mākslas konkursa organizatori ir patiesi priecīgi par jauno mākslinieku idejām un cer, ka izvēlētie darbu autori gūs lielisku pieredzi, tajā pašā laikā sagādājot vēl vairāk mākslinieciska baudījuma Positivus festivāla apmeklētājiem, faniem un radošas mākslas cienītājiem.

«Latvenergo» koncerns ir lielākais energoapgādes komersants Baltijā, kas nodarbojas ar elektroenerģijas ražošanu un tirdzniecību, elektroenerģijas sadales nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu pārvaldīšanu. «Latvenergo» ir viena trešdaļa no kopējā Baltijas elektroenerģijas tirgus. Koncerns sadarbojas ar dažādām sabiedrības grupām, lai veicinātu kopējas labklājības un apkārtējās vides uzlabošanu. AS «Latvenergo» vairākus gadus pēc kārtas ir atzīta par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu, 2013. gadā «Ilgtspējas indeksā» saņēmusi platīna novērtējumu.

«Positivus», lielākais mūzikas festivāls Baltijā, šogad jau septīto reizi notiks Salacgrīvā. Pirmo reizi festivāls norisināsies trīs dienas - no piektdienas līdz svētdienai - 19., 20. un 21. jūlijā.

Biļetes uz festivālu nopērkamas «positivusfestival.com», «Biļešu Serviss» kasēs, internetā un «Nordea» bankomātos visā Latvijā.

  • Jau ziņots, ka uz «Tele2» skatuves uzstāsies The xx, Sigur Rós, Two Door Cinema Club, Imagine Dragons, Crystal Castles, Tom Odell, Michael Kiwanuka, Jauns Mēness, Willy Moon, The Joy Formidable, Elektro Guzzi, Latvian Blues Band un Iiris.
  • Uz «Nordea» skatuves uzstāsies Zodiaks, !!! («chk chk chk»), C2C, Palma Violets, Charli XCX, Efterklang, The Sound Poets, John Grant, Team Ghost, Suuns, No Ceremony, Darwin Deez, Rasabasa un Twenty One Pilots.
  • Uz «I Love You» skatuves uzstāsies Without Letters, Zebra Island, Momend, Anete, Franco Franco, Carnival Youth, Alise Joste, Bērnības Milicija, Deeper Upper, Markas Palubenka, Odd Hugo, Parára, Stūrī Zēvele, Them Lemons, Tribes of the City, Laika Suns, Sibyl Vane.
  • Uz «Red Bull Music Academy» skatuves uzstāsies Oogle Vision, Kwazar, OYT, DJ Rapa, Jesse & Jimi Tenor, Jack Beats Riton, Mr. Nestor, DJ Quest & Paul Oja, Halfbrother, Fingalick, ELVI/DUNIAN, Shotman, Firejosé, KAMP!, B.Bravo, Superskankers, MJ Cole and Artwork.
  • Uz «Palladium» skatuves koncertēs Mikus Frišfelds un Dejojošie Mākoņi, Milk, Luministic, Elephants From Neptune, Very Cool People, Satellites LV, The Stanleys, Age Of Stones, Komjaunatne, Kurak, Oranžās Brīvdienas un The Sound Poets, savukārt sestdienas programmu veidos Tallinn Music Week mūziķi Jagaspace, Paabel, I Wear* Experiment, Wolfredt, Candy Empire, Galvanic Elephants, Faun Racket un Outloudz.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu