«Koru karus 3» pamet «Liepājas sudraba viļņu koris»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna attēls

Vakar, 24.martā, šova Koru Kari 3 dalībnieki bija sarūpējuši ritmiskus un enerģiskus priekšnesumus. Šova studijā skanēja īsts rokenrols un kopā ar pieciem koriem uzstājās viņu muzikālie draugi. Pēc žūrijas un skatītāju balsojuma šī reize izrādījās liktenīgs Liepājas Sudraba Viļņu korim. Nākamajā reizē kori no dažādiem Latvijas novadiem priecēs ar skaistām tautasdziesmām un priekšnesumiem. Sajūtiet dziesmas spēku un ļaujieties burvīgam koncertam kopā ar sadziedāšanās šovu Koru Kari 3 jau 31.martā tiešraidē 20:00 kanālā TV, portālam «Apollo» pastāstīja Marta Zandersone, mediju grupas «Modern Times Group» sabiedrisko attiecību vadītāja3!

Vakar TV3 koncerts tika atklāts ar īpašu dziesmu visiem skatītājiem, dziesmu, kas piestāvēja vakara tēmai. To savulaik kā pirmais dziedāja rokenrola karalis Elviss Preslijs, un vakar klātienē mūžzaļo rokenrolu Don’t be cruel dāvināja Ivars Pētersons.

Rokenrola vakars ar draugiem

Vakar abiem pastāvīgajiem žūrijas locekļiem - Ievai Kerēvicai un Edgaram Vītolam, pievienojās dāma ar pieredzi televīzijas šovu vadīšanā, kura ir filmējusies kino, runā radio un visi viņu zina - tā bija Baiba Sipeniece - Gavare.

Liepājas sudrabu viļņu koris kopā ar Lieni Šomasi uzstājās pirmie. Viņiem pārliecību deva tas, ka bija izvēlēta kora vadītāja Gunta Veita sarakstīta dziesma, ar ko reiz aktīvi koncertēja arī grupa Credo. Tas ir tipisks rokenrols Septītajās debesīs, un tā izpildījumu žūrija novērtēja ar 23 punktiem. Pēc skatītāju un žūrijas kopvērtējuma vakar šovs bija jāpamet šim korim. Pēc tam Koru Karu 3 paviljonā viss atmirdzēja spožā vizmā, jo uz skatuves kāpa Rīgas Zelta Saules koris ar tā vadītāju Normundu Jakušonoku. Viņu īpašo viesi Daumantu Kalniņu daudzi atminas kā Rīgas Doma zēnu kora lakstīgalu ar dzidru un skanīgu soprāna balsi, tagad viņš ir talantīgs džeza dziedātājs, obojists - abas šīs specialitātes apgūst arī Mūzikas akadēmijā. D.Kalniņš saņēmis Spēlmaņu nakts balvu nominācijā Gada debija skatuves mākslā. Rīgas Zelta Saules koris par dziesmas New York, New York izpildījumu no žūrijas ieguva 29 punktus.

Tad uz skatuves kāpa trešais pretendents Dobeles Violetais Ceriņu koris un tā vadītāja Ieva Sutugova. Vakar kopā ar viņiem dziesmai ļāvās kora draugs un šīvakara solists Atis Ieviņš. Šim vakaram zemgalieši bija izvēlējušies dziesmu, kas pēc mūzikas žurnāla Rolling Stone atzinuma ir pasaules visu laiku 100 lielāko dziesmu vidū. Tas ir autentiskā klasiskā rokenrola dziedātāja Little Richard 50-to gadu grāvējs Good Golly, Miss Molly, par kuru no žūrijas izpelnījās 28 punktus.

Piekšpēdējais pretendents bija Rēzeknes Zaļo pakalnu koris un tā vadītājs Normunds Zušs. Starp koristiem bija arī kora izvēlētā dziedātāja, kora draugs - Vineta Elksne no vokālā trio Lady's Sweet. Izturību vajag katram šova dalībniekam, jo neviens vēl nav garās sacensības pusē. Iespējams tieši tāpēc N.Zušs un koris izturību smeļas gadsimtiem krātās vērtībās jeb tautas dziesmu vārdos. Ja tos apvieno ar latviešu rokgrupas Sīpoli mūziku, tad var izveidot priekšnesumu, kas piemērots šim rokenrola un blūza vakaram. Koris ar dziesmu Dzied’ ar mani tautu meita no žūrijas izpelnījās uzslavas un 27 punktus.

Šovā vakar kā pēdējais kārtas numurs tika Cēsu Karmīnkrāsas karoga korim, kuru vada Marts Kristians Kalniņš. Kopā ar kori bija cilvēks, kura vārds komentārus neprasa - leģendāra rokenrola ikona Pits Andersons. Koris izpildīja jaunu dziesmu, kas radusies pirms pāris mēnešiem, un kuru sacerējis 2009.gada pasaules labākā rockabilly mūzikas albuma īpašnieks. Tā ir cēsnieku viesa P.Andersona dziesma I’m Flabbergasted jeb Esmu satriekts. Žūrija bija stāvā sajūsmā par priekšnesumu, un to novērtēja ar 28 punktiem.

TV3 šovs Koru Kari 3 vakar noslēdzās ar Normunda Rutuļa priekšnesumu, dziedātājs izpildīja dziesmu Ledus karaliene. Nedaudz vēlāk uz skatuves kāpa vokālā grupa Framest jeb četri ar skaistām balsīm apveltīti dziedātāji - Beāte, Lība, Mikus un Jānis. Viņi klātesošos studijā un TV3 skatītājus uzrunāja ar dziesmu Neaizej sniegos. Savukārt pēdējais viesis bija Jānis Stībelis ar dziesmu Summer city.

Vērojiet šovu un dienasgrāmatas TV3 Play

Koru Karu 3 spilgtākās dziesmas var redzēt vēl un vēl, atliek vien apmeklēt interneta vietni www.tv3play.lv. Interneta video portālā iespējams noskatīties visus līdzšinējos šovus un pat vēl vairāk - TV3 Play ir unikālas, tikai tur redzamas dienasgrāmatas, kurās iespējams ieraudzīt, ko vēl dara koristi, kā notiek gatavošanās šovam gan šeit paviljonā, gan viņu dzimtajās pilsētās. Savukārt šova aizkulišu dzīvi var redzēt Kanālā 2 ik pirmdienas vakaru 21:00 raidījumā Koru Kari 3. Aizkulises.

Skatieties muzikālo sacensību Koru Kari 3 jau 31.martā tiešraidē 20:00 kanālā TV3!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu