Lepni zem Latvijas karoga «Mežaparkā»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: F64

2013. gada 16. un 17. novembrī no plkst. 17.00 līdz 22.00 kultūras un atpūtas parkā «Mežaparks» festivāla «Staro Rīga» ietvaros Latvijas iedzīvotāji ir aicināti apmeklēt pasākumu – «Lepni zem Latvijas karoga!».

Rudens tumšākajā laikā «Mežaparka» apsaimniekotāji – SIA «Rīgas meži» – organizē pasākumu «Lepni zem Latvijas karoga». Ieplānotas vairākas krāšņas un līdz šim Latvijā nebijušas aktivitātes.

«Mežaparka» alejas no Rīgas Zooloģiskā dārza līdz Lielajai estrādei tiks izgreznotas ar vairāk nekā 100 karogiem, veidojot sarkanbaltsarkano karogu aleju, kuras turpinājumā pirmo reizi būs iespējams vienkopus aplūkot Latvijas pilsētu un novadu karogus.

Nonākuši Lielās estrādes teritorijā, apmeklētāji varēs atdot godu pasaulē lielākajam Latvijas karogam, kas nosegs gandrīz visu kora podestūru un kura izmērs ir vairāk nekā 1000 kvadrātmetri. Tam līdzās no degošām svecītēm veidoti latvju ornamenti atgādinās par šīs vietas lielo nozīmi mūsu tautas vēsturē.

Ikviens varēs piedalīties gaismas objekta – mirdzošās «Latvijas» veidošanā, noliekot pie karoga savu līdzi paņemto svecīti.

Virs lielākā pasaulē karoga tiks projicēta filma par Latvijas nacionālajām vērtībām un uzņēmumiem, kas nes Latvijas vārdu pasaulē un ar savu darbību nodrošina valsts ekonomisko stabilitāti – tādiem kā A/S «Latvijas valsts meži», SIA «Latvijas Tekstils», A/S «Latvijas Finieris», A/S «Latvijas Gāze», A/S «Latvijas balzams», A/S «Latvijas Maiznieks», Latvijas Biškopības biedrība un citiem.

Lielās estrādes ēkā visus gaidīs augstāk minēto uzņēmumu pārstāvji, kuri piedāvās iepazīties ar savām prezentācijām un piedalīties viņu organizētajās aktivitātēs. Tāpat būs iespējams iepazīties ar mežsaimniecības un kokrūpniecības nozares izstādi «Iepazīsties – koks!».

Pasākuma kulminācija plānota plkst. 20.00, kad klātesošie varēs vērot iespaidīgu uguns rituālu – visi kopā ar savu labo domu spēku piešķirsim enerģiju krāšņām uguns skulptūrām.

To autori ir pazīstamie Latvijas uguns mākslinieki Andris Džiguns, Aleksejs Geiko un Kristaps Krolls.

Pasākums «Lepni zem Latvijas karoga!», ar dzīvo uguni un karogiem uzrunās mūsu patriotisma jūtas, sasildīs sirdis un ļaus aizdomāties par vērtībām, kas mūs dara bagātus un vieno, liekot lepoties ar savu valsti.

* Šis ir apmaksāts reklāmas rakasts

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu