Dzintara pavediens prezentēts Vašingtonā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanovs/LETA

22.maijā Latvijas vēstnieks ASV Andris Razāns, klātesot nodibinājuma «Rīga 2014» programmas vadītājai Aivai Rozenbergai, atklāja izstādi «Kas dzintaram vēl padomā?».

Izstāde tapusi, lai popularizētu Rīgu kā 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētu, vienlaicīgi izrādot vienu no spilgtākajām Latvijas zinātnes atklājumiem inovāciju jomā. Rīgas Tehniskās universitātes pētnieces Ingas Ļašenko atklājuma - dzintara pavediena - izmantošanas potenciāls vēl šobrīd tiek tikai apzināts. Viena no tā izmantošanas jomām ir tekstilizstrādājumi, kuru paraugi Latvijas tekstilmākslinieces, pasaulē pazīstamās gobelēnistes Ivetas Vecenānes darbu formā apskatāmi šajā izstādē.

Pasākuma ietvaros vēstniecībā tika organizēta arī A. Rozenbergas prezentācija un diskusija masu mediju, tūrisma kompāniju pārstāvjiem un kultūras darbiniekiem par «Rīga 2014» programmas plāniem un iecerēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu