Grupa «PeR» Malmē pavada stundu uz sarkanā paklāja

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Grupas «PeR» ceļš pa sarkano paklāju Eirovīzijas starptautiskā konkursa atklāšanā Malmē svētdien ildzis vairāk par stundu, jo grupas «puišus raustīja uz visām pusēm gan dažādi mediji, gan fani», liecina grupas «PeR» menedžeres Daigas Eilandes vēstule, kura publicēta sociālajā vietnē «Facebook.com».

«No milžiem līdz skatuves dīvām, tā var teikt par vakardienas «ESC 2013» oficiālo atklāšanu Malmē,» tā savu vēstuli iesāk Daiga Eilande. «Ceremonija bija iespaidīga, viss notika Malmes Operā, Malmes operas simfoniskā orķestra pavadībā. Bet sākumā gājiens pa sarkano paklāju. Visi konkursanti līdz paklājam tika atvesti ar limuzīniem, tad svinīga izkāpšana, uz lieliem ekrāniem tiek parādīts īss video no konkursanta dziesmas reklāmas rullīša, tad fotografēšanās pie oficiālajiem ESC stendiem un garais, 100 m gājiens pa sarkano paklāju. Gar paklāja abām pusēm stāvēja dažādu valstu mediji, radio, prese, TV un fani, fani, fani.»

«PeR» no limuzīna izkāpuši ap pulksten 19.15, bet līdz operas vestibilam nokļuva tikai pulksten 20.30. Viņi bija nemitīgā preses uzmanības centrā.

«Puišus raustīja uz visām pusēm, gan dažādi mediji, gan fani. «PeR» sniedza it kā īsās intervijas, kuras finālā nebija nemaz tik īsas, viņiem lūdza dziedāt, bītot, demonstrēt tērpus, puiši bija Indras Salcevičas uzvalkos, sniegt autogrāfus utt., finālā tas gājiens ievilkās garāks par stundu,» iespaidos dalās Eilande. «Mēs, parastie mirstīgie, Miroslavs Kodis, Beate, es, jau nesapratām, kas notiek. Sagaidījām operā jau tās valstis, kuras izkāpa uz paklāja pēc «PeR». Nu, vakar «PeR» «sarkanā paklāja burvību» izbaudīja par visiem 100 procentiem.»

Pa ceļam uz savām vietām operas zālē grupa satikusi vairākas slavenības, ar kurām nofotografējusies.

«Ceremoniju atklāj Malmes operas simfoniskais orķestris ar ESC tituldziesmu. Venreizēji!» sajūsmu pauž grupas «PeR» pārstāve. «Zāle auro, skudriņas skrien pār kauliem, iespaidīgi, tad īsas sākuma uzruna un atkal orķestris ar mūsdienīgu baleta interpretāciju par Loreen dziesmu «Euphoria», «skudriņas» pārskrien. Savā starpā runājam, ka ESC ir laiks pāriet uz 100 procentu «dzīvo» formātu. Zāle ceļas kājās, aplaudē, grandiozas sajūtas. Nākošie uzstājas Malmes mūzikas akadēmijas studenti ar ESC uzvarētājdziesmu popūriju. Jautri un interesanti, aplausi un ovācijas, mūzika vieno, gan horvāts, gan turks, gan latvietis, igaunis, pilnīgi visi dzied līdz un sit plaukstas. Kolosāli!»

«Ir 100 procentu sajūta, ka esam godam atklājuši «ESC 2013». Tālāk ceļš ved uz ballīti, bet tauta negrib izklīst, tā kopības sajūta nebeidzas, atkal fotografēšanās, iespaidu apmaiņa, saldumu degustēšana un muzicēšana. Operas vestibila klavieres jau tiek iemēģinātas. Vakars tikai sākas. Pirms promiešanas paspējam noķert Ukrainas milzi, protams, ka puiši fočējas. Kas tik nebūs jāredz konkursa laikā uz skatuves,» tā savus iespaidus noslēdz Eilande.

Kā ziņots, Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa fināls šogad notiks Zviedrijas pilsētā Malmē. Pusfināli paredzēti 14. un 16. maijā, bet fināls – 18. maijā. Latvija startēs otrajā pusfinālā 16. maijā. Latvijas pārstāvji, grupa «PeR» uzstāsies otrajā pusfinālā ar pirmo kārtas numuru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu