Ineses Galantes vēstule par festivālu «Summertime»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Tuvojoties festivālam «Summertime-aicina Inese Galante» vēlos sniegt atbildi uz daudzajiem žurnālistu un festivāla «Summertime - aicina Inese Galante» atbalstītāju jautājumiem, «kādēļ turpmāk šo festivālu vairs nerīkos Hermaņa Brauna fonds?». Vēlos paskaidrot, ka iemesls ir pavisam vienkāršs - šī gada martā tika nodibināts «Ineses Galantes fonds», par kura nepieciešamību domāju jau vairākus gadus. Tādēļ tas ir likumsakarīgi, ka manas idejas par mūzikas festivālu vasarā Jūrmalā, nosaucot to par «Summertime», kuru izloloju 11 gadus atpakaļ, realizāciju turpmāk uzņemsies «Ineses Galantes fonda» radošā komanda.

Jau 9.jūlijā koncerts «The Soul of Riga»«Rīgas Domā ieskandināsim šī gada Summertime festivālu. Šobrīd ļoti čakli strādājam, lai festivāls būtu īpaši svētki mūzikas draugiem.

Es, Inese Galante, vēlos izteikt pateicību visiem, kuri līdz šim ir piedalījušies «Summertime» festivāla organizēšanā, jau sākot no 2005.gada, un devuši prieku, iedvesmu un baudu visiem, kas mīl mūziku un kas bez tās nevar iztikt. Mākslinieka pats galvenais uzdevums, pildot savus pienākumus uz skatuves, ir iedvesmot savus klausītājus un skatītājus. Tā ir mākslinieka vissvarīgākā misija. Es to esmu darījusi visu savu mākslinieces mūžu. Reizēm tas ir viegli, reizēm ne tik ļoti. Mūsu - skatuves cilvēku galvenais atalgojums vienmēr ir bijis skatītāju atzinība un mīlestība. Par šo mīlestību, ko esmu saņēmusi, es saku paldies visiem, kas mīl mūziku.

Gribu pateikt paldies visiem saviem, kuri līdz šim ir atbalstījuši «Summertime» festivālu. Gribu pateikt paldies tiem, ar kuriem man būs tas gods šogad uzstāties kopā uz Dzintaru koncertzāles skatuves.

Vēlos pateikt paldies arī Hermaņa Brauna Fondam par ieguldīto darbu, kas palīdzēja manai idejai realizēties un šobrīd festivāls «Summertime» ir iekarojis savu stabilu vietu starp citiem festivāliem. Tas nenoliedzami ir arī Innas Davidovas nopelns.

Jaunizveidotais fonds, kurš ir nosaukts manā vārdā, turpinās lietas, kas manai sirdij ir tuvas un kuras es vēlos tālāk nodot citiem - savas zināšanas, savu pieredzi savu mīlestību. Es noteikti neuzskatu, ka esmu mesija, bet mana misija ir skaidra - palīdzēt jauniem, palīdzēt tiem, kam šī palīdzība visvairāk ir vajadzīga. Tāda būs mana un šī fonda misija. Jau iepriekš saku paldies tiem, kas uzskatīs par vajadzīgu atbalstīt šīs idejas un līdz ar to dos spēku lidot tiem, kuri varbūt šobrīd baidās vai ir nedroši savus spārnus izplest.

Uz tikšanos SUMMERIME festivālā!

www.festivalsummertime.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu