Edgars Kramiņš kritizē «Eirovīzijas» atlasi un vadītājus

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

8.februārī tika noskaidroti vēl četri «Eirovīzijas» konkursa kandidāti, arī sabiedrība pamazām sāk saprast, ka šogad savas valsts pārstāvi starptautiskajā konkursā meklējam ar jaunu un svaigu, autoru un izpildītāju konkursu «Supernova». Par jaunās pieejas kvalitāti portāls «Apollo» vaicāja vokālajam pedagogam un režisoram Edgaram Kramiņam.

«Eirovīzijas» atlase nav šovs

Režisors Edgars Kramiņš uzskata, ka nevienu šovu nevajag uztvert nopietni, turklāt šī «Supernovas» organizētāji ir iedomājušies, ka «Eirovīzijas» atlase ir šovs, bet tā tas nav.

«Komanda diemžēl strādā pēc amerikāņu standartšovu principiem, ko mēģina kopēt. Daļēji to ietekmē arī fakts, ka Guntars Račs ir organizējis un piedalījies šovā «O Kartes Skatuve», Ieva Kerēvica ir sēdējusi žūrijā gan «Koru karos», gan «O Kartes Skatuvē», gan «Jaunajā talantu fabrikā», bet Dons, kā muzikants, pats dzimis un veidojies talantu fabrikas šovu ietekmē. Man personīgi ir pieredze visdažādāko konkursu un šovu žūrijās un, iespējams, tāpēc labi izjūtu šīs nianses,» uzskata Kramiņš.

«Es vēlētos, lai sabiedrība pieslēgtos «Eirovīzijai», lai tā saprastu, ka tas ir viens no dzīves aspektiem, kurā tiek pārstāvēta valsts un tāpēc pret to ir jāizturas nopietni, tā pat kā pret hokeja spēlēm un vēlēšanām. Bet, lai to izdarītu, sabiedrībai ir jārada uzticība. Diemžēl tas, kas šobrīd virmo gaismā, liecina vien par to, ka uzticības barjera aizvien nav iegūta,» stāsta Edgars Kramiņš, piebilstot, ka neuzticība ir visas Latvijas iekšpolitikas lielākā problēma.

Vadītājiem nepieciešama lielāka pieredze

«Supernova 2015» tiešraidi līdz šim vadījuši TV raidījumu vadītāja Ketija Šēnberga un radio dīdžejs Toms Grēviņš. Edgars Kramiņš par šo salikumu sajūsmā nav, turklāt uzskata, ka vadītāji darbu dara neprofesionāli.

«No režijas puses, vērtējot «Supernovu», 10 baļļu sistēmā es liktu 8, bet abus vadītājus gan vērtēju zemu – viņiem es liktu 3 balles katram. Vienā vārdā – neprofesionāli,» uzskata eksperts

«Profesionāli mēs nodalām tos, kuri ir radio cilvēki un tos, kuri ir televīzijas. Televīzijas cilvēkam klāt nāk citas kvalitātes, jo viņam ir jābūt arī vizuāli pievilcīgiem un harizmātiskam, nepietiek tikai ar labu balss tembru. Šajā gadījumā vidēja līmeņa dīdžejs un ne visai augstas raudzes radio žurnālists, nevar automātiski kļūt par labu TV raidījuma vadītāju. Ketija Šēnberga bija vāja jau pirms 2 gadiem «Jaunajā talantu fabrikā». Es vispār nezinu, kurš šo cilvēku ir «izracis». Nezinu, kur viņa bija visu šo laiku, bet profesionāli absolūti nav augusi. Stāja, stils, acu skats, dikcija, valodas melodika - zem vidējā līmeņa.»

Kramiņš ir pārliecināts, ka Latvijā viss balstās uz to, ka vispirms amatos, kam viņi nav gatavi, tiek ielikti neprofesionāli cilvēki, bet tad, kad viņi netiek galā ar uzdevumu – tos norakstām. Cilvēks pie mums nav cieņā. Taču patiesība ir gaužām vienkārša – jo lielāka mēroga pasākums, jo vairāk tas prasa arī vadītājus ar lielāku pieredzi.

Par konkursu «Supernova 2015»

Konkurss «Supernova 2015» veidots ar mērķi radīt jaunas zvaigznes un atrast dziesmas, kas spēs iekarot ne tikai vietējās, bet arī ārvalstu skatuves, radio stacijas un klausītāju sirdis. Jaunā konkursa misija ir atrast dziesmu, kas spēs aizraut, saviļņot, likt tai dziedāt līdzi miljoniem klausītāju visā pasaulē un atklāt vokāli spēcīgus, mērķtiecīgus, strādāt gribošus izpildītājus, kuri šo «hitu» iznesīs ne tikai vietējā, bet arī starptautiskajā mūzikas arēnā.

Tweets about ltvsupernova

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu