Foto: «Talantu Fabrikā» pārliecinošu uzvaru izcīna Aminata

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Vakar par «Jaunās Talantu Fabrikas» galveno balvu un uzvaru cīnījās septiņi jauni, talantīgi, muzikāli, spilgti un dziedoši fabrikanti, kurus jau šodien, droši varam saukt par topošajiem māksliniekiem.

Ravita kāpa uz skatuves pirmā un atklāja fināla koncertu ar skaisto dziesmu «Apvij rokas». Dons teica, ka šis bija labākais mentora Edgara Kramiņa audzēknes priekšnesums, Jolanta atzina, ka sniegums bija lielisks, bet mainīgais žūrijas loceklis Reinis Sējāns teica: «Bija smalki». Pats savu audzēkni mentors Edgars Kramiņš pēc priekšnesuma uzslavēja par vokālo izaugsmi un spēju strādāt patstāvīgi.

Dāvis uzstājās kā otrais un izpildīja roķīgo «Līvu» grāvēju «Es karājos tavā bizē». Edgars Kramiņš izsakot vērtējumu Dāvim teica: «Es piekrītu Olgai Rajeckai, ka tu esi labestīgs un mīli, ko tu dari, viennozīmīgi, tu esi savā dvēselē mākslinieks un par to es tevi ļoti cienu. Bet tev ir konsekventi jāstrādā un tu nedrīksti ļauties savām vājībām.» Reinim Sējānam traucēja nopūderētās dziedātāju un mūziķu sejas, un pārlieku tīrās drēbes, jo tādas īstam rokenrolam nepiestāv. Dons uzslavēja Dāvja māku spēlēt instrumentus, bet fabrikanta mentore Jolanta Gulbe-Paškeviča priecājās par sava audzēkņa izaugsmi.

«I believe I can fly» tā šovakar dziedāja Aminata, kura uz fināla skatuves kāpa ar trešo kārtas numuru. Pēc šī priekšnesuma Reinis Sējāns teica: «Mums ir uzvarētājs». Jolanta: «Tev dzied dvēsele un šī dziesma ir tik radniecīga tev pašai.» Bet Kramiņam būtu labāk paticis, ja Aminata izpildītu ko latviešu valodā. Bargākais šova mentors Aminatai ieteica beidzot no piedziedātājas kļūt par dziedātāju. Taču Dons atklāja, ka jau tagad nevar sagaidīt to mirkli, kad Aminatas singlus atskaņos radio.

Elizabete uzstājās ceturtā un izpildīja dziesmu «Satellite». Kramiņu viņa ar savu priekšneumu neuzrunāja, bet Jolantai patika Elizabetes tēls un sievišķība. Piektais uz fināla skatuves kāpa Edgars Gusts ar dziesmu «Bet dzīvē viss ir savādāk» un Dons, izsakot savu vērtējumu, uzbūra ainiņu, kurā Edgars brauc ar ceļa rulli, bet pa radio skan šī dziesma. Sējānam šis priekšneums likās bezjēdzīgs, bet Jolanta Edgaram pateicās par pozitīvismu, kuru viņš ar saviem priekšnesumiem dāvā skatītājiem.

Pienāca arī Pāvela kārta nodot klausītāju vērtējumam savu priekšnesumu. Viņš izpildīja «Kiss from a rose», taču Jolanta vērtējot Pāvela priekšnesumu teica, ka šī dziesma neatbilst viņa būtībai. Arī Sējānam «nesablenderējās» priekšnesums kopā, bet Kramiņš teica, ka ir pārliecināts par to, ka Pāvels savu dzīvi saistīs ar mūziku.

Kristīne uzstājā pēdējā un izpildīja skaisto un romantisko pasaules hitu «My heart will go on». Taču žūrijas vērtējums bija neviennozīmīgs. Sējāns teica, ka viņaprāt Kristīne netika galā ar sev uzstādīto uzdevumu, taču Jolanta domā, ka dziesma bija Kristīnei pa spēkam. Bet Dons Kristīnei ieteica meklēt un atrast savu nišu mūzikā.

Tiesības, izlemt divus superfinālistus tika dotas skatītājiem un viņi biļetes uz superfinālu piešķīra mentora Dona audzēknēm Aminatai un Elizabetei.

3.vietā ierindojās Edgars Gusts;

4.vietā – Pāvels;

5.vieta tika piešķirta Kristīnei;

6.vietā palika Dāvis;

7.vietu ieņēma Ravita.

Superfinālā Aminata izpildīja savu pašsacerēto kompozīciju «I can breathe», bet Elizabete dziedāja I. Kalniņa kompozīciju «Rakstu raksti». Par ''Jaunās Talantu Fabrikas'' uzvarētāju kļuva un galveno balvu saņēma – Aminata: «Es nebiju gaidījusi! Ārprāts! Es esmu ļoti pārsteigta! Es gribu pateikt paldies visiem, kas mani atbalstīja, kas balsoja. Paldies visiem mentoriem. Tas ir pierādījums tam, ka esmu īstajā vietā un daru to, kas man ir jādara.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu