Koris «Aura» Edgara Vītola vadībā plūc laurus koru konkursā Maltā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar izciliem panākumiem no starptautiska koru konkursa Maltā atgriezies koris «Aura». Trīs zelta godalgas, uzvarētāja tituls Tautas mūzikas kategorijā un iespēja piedalīties čempionu kategorijā Pasaules koru olimpiādē 2014 – to visu ieguvis koris «Aura», piedaloties starptautiskajā koru mūzikas konkursā «The 5th Malta International Choir Competition», kurš notika no 30. oktobra līdz 4. novembrim.

Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktais koris «Aura» diriģenta un mākslinieciskā vadītāja Edgara Vītola vadībā startēja trijās konkursa kategorijās, konkurējot ar vēl 35 koriem no visas pasaules. Visās trijās kategorijās «Aura» tika atzinīgi novērtēta, līdz ar to iegūstot iespēju piedalīties fināla cīņā par «Malta Grand Prix 2013». Konkursa finālā «Aura» izpildīja lirisko «Svētī, Kungs» (R.Grantovskis) un «Augu nakti» (V.Pūce). Iepriecinoši, ka pēc «Auras» priekšnesumiem zāli pārņēma grandiozas skatītāju ovācijas un kopumā lieliskas pozitīvas emocijas, taču rezultātu ziņā «Aura» piekāpās vien spilgtajam korim «Riddarholemns Kammarkör» no Zviedrijas.

Pirmajā, Jaukto koru augstākās grūtības kategorijā tika izpildīti latviešu kormūzikas šedevri – «Upe un cilvēka dzīve» (J.Vītols), «Sapņu tālumā» (E.Dārziņš), «Bur, bur, velliņ» (V.Pūce) un «Vasaras vidus dziesmiņa» (P.Plakidis). Otrajā, Tautas mūzikas kategorijā uzsvars tika likts uz latvisko mentalitāti un tās dažādību un kontrastainību, tādēļ bija izvēlētas četras tautasdziesmu apdares – «Ai, nama māmiņa» (A.Jansons), «Pūt, vējiņi» (I.Ramiņš), «Kālabadi galdiņami» (J.Ustinskovs) un «Seši mazi bundzinieki» (Ē.Ešenvalds). Trešajā, Garīgās mūzikas kategorijā «Aura» izpildīja četras sarežģītas garīga satura dziesmas – «Ave Maria» (J.Arcadelt), «Kyrie» (B.Ammon), «Sanctus» (B.Stark), kā arī pēdējo gadu pasaules brīnumbērna Ērika Vitekera «Lux aurumque».

Kora «Aura» dalībnieki priecājas par gūtajiem panākumiem, brīnišķīgajiem iespaidiem un nenovērtējamo pieredzi, kas iegūta Maltā, un izsaka pateicību visiem kora atbalstītājiem un līdzjutējiem, ka arī augstu novērtē Latvijas Universitātes un Rīgas Domes finansiālo atbalstu. Īpašu pateicību koris izsaka akcijas »Par Dziesmu vai par Deju» organizētājiem. Balvas iegūšana akcijas konkursā bija ievērojams materiāls atbalsts, bet pati piedalīšanās konkursā – morāls gandarījums par plašo atbalstītāju pulku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu