Šodien gaidāms Viļņa Kundrāta un «Mirage Jazz Orchestra» koncerts

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

21. novembrī plkst. 18.00 Latvijas Radio 1. Studijā, Doma laukumā 8, notiks komponista un saksofonista Viļņa Kundrāta un «Mirage Jazz Orchestra» koncerts. Programmā Viļņa Kundrāta instrumentālās kompozīcijas un dziesmas ar latviešu dzejnieku – Imanta Ziedoņa, Knuta Skujenieka, Klāva Elsberga un Egila Zirņa tekstiem. 

Vilnim Kundrātam, kurš džeza mūzikā aktīvi darbojas kopš astoņdesmito gadu beigām, jaunas koncertprogrammas ideja radās pirms pusotra gada: komponists un mūziķis ir iecerējis turpināt «Mirage Jazz Orchestra» tradīciju atskaņot latviešu komponistu skaņdarbus un aranžējumus. Viņa džeza tradīcijā ieturētajos skaņdarbos sapludinātas svinga, bopa, blūza, rokenrola, regeja un tvista iezīmes un paša latviešu komponista īpašais melodiskais un harmoniskais kolorīts.

«Apzināti centos meklēt kaut ko savdabīgu, ne tikai kopējot amerikāņu džezu, bet arī veidojot jaunus risinājumus. Pats esmu spēlējis «Mirage Jazz Orchestra», tāpēc šis ir jau man pazīstams un iedvesmojošs muzikālais raksturs», stāsta Vilnis Kundrāts.

Koncertā piedalīsies džeza dziedātāja Ieva Kerēvica un Jānis Strazdiņš, vairāku vokālo ansambļu, grupas «Cosmos» un Latvijas Radio kora dziedātājs, kā arī Tallinas mūzikas akadēmijas džeza nodaļas vadītājs un vairāku Eiropas džeza projektu līdzautors ģitārists Jāks Soārs (Jaak Sooäär). Koncertā piedalīsies arī «Mirage Jazz Orchestra» solisti Indriķis Veitners, Raivo Stašāns, Lauris Amantovs, Normunds Piesis, Madars Kalniņš un citi.

  • Biļešu cena: Ls 3. Biļetes var iegādāties «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu