Postfolkloras grupa «Vecpilsētas Dziedātāji» piedāvā savu pirmo albumu «Puzurs»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Kultūras menedžmenta centrs «Lauska» šogad izdod pirmo Ziemassvētku albumu «Puzurs», kurā apkopotas 12 postfolkloras grupas «Vecpilsētas Dziedātāji» radītās oriģinālkompozīcijas gada visskaistāko svētku – ziemas saulgriežu – noskaņās. Ar «Puzuru», kas latviešu tradicionālajā kultūrā ir trauslais gaismas un saules simbols, grupa vēlas visapkārt vairot gaišumu, omulību un skaistu svētku noskaņu.

Postfolkloras grupa «Vecpilsētas Dziedātāji» brīvi rotaļājas ar latviešu folkloru, smeļoties tajā idejas dziesmu vārdiem, bet mūziku rada meklējot iedvesmu apkārtējās pasaules krāšņumā un noskaņās. Grupai raksturīgajā skanējumā savijās gan spēcīgas, gan maigas sieviešu balsis un daudzveidīgs mūzikas instrumentu klāsts, sākot no pavisam tradicionāliem līdz mūsdienīgiem.

No 4. decembra albums «Puzurs» būs pieejams labākajos mūzikas veikalos, kā arī www.lauska.lv un www.doremi.lv. Albums tapis ar laipnu Balticovo un Rīgas Tehniskās universitātes atbalstu.

«Vecpilsētas Dziedātāji» aicina uz albuma ieskandināšanas koncertiem:

- 4. decembrī plkst. 19.00 Rīgā, Kaņepes Kultūras Centrā (īpašais viesis – Baiba Berķe), ieeja brīva

- 6. decembrī plkst. 18.00 Krustpils pilī

- 12. decembrī plkst. 19.00 Rīgas Tehniskās universitātes Galvenajā ēkā (īpašie viesi - Juris Kaukulis, Zane Šmite, Baiba Berķe; biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā RTU, kā arī norises vietā pirms pasākuma)

- 15. decembrī plkst. 19.00 Folkklubā Ala Pagrabs, Rīgā

- 20. decembrī plkst. 11.00 Rīgas Centrāltirgus paviljonā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu