Pirmo reizi Rīgā - elektroniskā tango grupa «Electrocutango»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2014.gada 11. janvārī pirmo reizi Rīgā, koncertzālē «Palladium», uzstāsies pasaulslavenā elektroniskā tango mūziķu grupa «Electrocutango». Koncerts notiks Starptautiskā Argentīnas tango festivāla «RigaTangoWinterFest 2014» ietvaros. «Electrocutango» mūzika aizrauj ikvienu – gan klausītājus, gan dejotājus. Uzstājušies gandrīz visās lielākajās Eiropas pilsētās, «Electrocutango» ir hīts pat Buenosairesā, kaut arī viņu dzimtene ir Oslo. 

«Electrocutango» dēvē par vienu no visdinamiskākajām, inovatīvākajām un oriģinālākajām jaunās elektro tango mūzikas stila grupām pasaulē. Grupa plaši pazīstama ar savu albumu Felino, kurš tiek uzskatīts par elektroniskā tango žanra klasiku. Orķestra oriģinālās kompozīcijas ir kompleksas un ritma bagātas. «Electrocutango» mūzika balstīta uz tango mūzikas buķeti, tajā ieskanas komponistu Horacio Salgana un Astora Piacollas stīgas. Taču «Electrocutango» melodijās ir arī Puertoriko, Brazīlijas, džeza un mūsdienu mūzikas ritmi.

«Electrocutango» dibinājis Sverre Indris Joner – norvēģu mūziķis, komponists un arranžētājs, kurš sarakstījis mūziku teātriem, filmām un orķestriem. Viņš radījis mūziku lugai Tanghost, kura plaukusi laurus, uzstājoties kopā ar pasaulslaveno horeogrāfu un tango dejotāju Pablo Veronu. 2011. gadā koncertējot Buenosairesas Nacionālajā Tango Akadēmijā, tās prezidents Horacio Ferrer piešķīra Joneram goda pilno Akadēmijas biedra titulu.

«Electrocutango» iekarojis tādas pasaulslavenas skatuves un vietas Buenosairesā kā La Viruta, Club Catedral, Sanata bar, Notorious, Academia Nacional del Tango, piedalījies tādos pasākumos kā Oslo World Music Festival, Notting Hill Arts Club (Londona), Berlin Tangofestival, A-realidades (Stokholma), Meditango (Roma), Tango®evolución (Cesena), Tango del norte (Kopenhāgena), Latinfestivalen (Trondheima), Oslo Jazzfestival, Tangocamp (Malme).

«Electrocutango» sastāvā Rīgā uzstāsies pieci mākslinieki:

•Sverre Indris Joner – klavieres, taustiņinstrumenti,

•Mikael Augustsson – bandoneons,

•Odd Hannisdal – vijole,

•Steinar Haugerud – kontrabass,

•Antonio Torner – perkusijas.

«Electrocutango» ir vērts dzirdēt gan tiem, kas mīl tango mūziku, deju un tās daudzveidību, gan arī tiem, kas seko līdzi mūzikas attīstībai pasaulē.

«RigaTangoWinterFest» iespējams ir viens no tolerantākajiem festivāliem Eiropā, veicinot dažādu tango stilu izpausmes un attīstību tango dejā un mūzikā, nododot publikas vērtējumam ne tikai klasiskās, bet arī modernās tango vērtības populāru tango mākslinieku izpildījumā.

  • Biļetes uz «Electrocutango» koncertu pieejamas Biļešu servisa kasēs: «bilesuserviss.lv».
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu