Baltkrievijas Valsts Mūzikas akadēmijas simfoniskā orķestra koncerts Muzicē akadēmiķi

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Mūzikas akadēmija /JVLMA/ aicina visus mūzikas interesentus uz Baltkrievijas Valsts Mūzikas akadēmijas simfoniskā orķestra koncertu trešdien, 11. decembrī plkst. 19.00 JVLMA Lielajā zālē. Koncertā kopā ar orķestri muzicēs virkne jaunu, talantīgu solistu. Šis ir īpašs orķestris, jo tā mūziķi lielākoties ir starptautisku konkursu laureāti un speciālā, Baltkrievijas Republikas prezidenta izveidotā Jauno talantu atbalsta fonda stipendiāti. Arī koncerta programma solās būt daudzveidīga un interesanta.

11. decembrī Latvijas Mūzikas akadēmijā viesosies un koncertu sniegs Baltkrievijas Valsts Mūzikas akadēmijas simfoniskais orķestris diriģenta Andreja Ivanova vadībā. Piedāvātā koncertprogramma būs ļoti dažāda, ar mērķi piesaistīt aizvien vairāk mūzikas interesentus. Trešdienas vakarā izskanēs D. Šostakoviča Svētku uvertīra, D. Popera Ungāru rapsodija čellam ar orķestri, kuru šoreiz atskaņos orķestris ar diviem solistiem vienlaicīgi, turpinājumā dzirdēsim V. Voitika Sonāti fantāziju Also sprach Alte Bach trompetei, klavierēm un kamerorķestrim, V. Soltana, G. Doniceti, Dž. Pučīni, Dž. Verdi operu fragmentus, bet koncerta otrajā daļa - P. Čaikovska Piekto simfoniju. Biļešu pārdošana stundu pirms koncerta norises vietā. Biļetes cena Ls 2 /2,85€/, studentiem un skolēniem, uzrādot apliecības – ieeja bez maksas.

Baltkrievijas Valsts Mūzikas akadēmijas studentu simfoniskais orķestris tika dibināts 2012. gadā pēc rektora J. N. Dulovas iniciatīvas. Orķestra sastāvā ietilpst talantīgi studenti - starptautisku konkursu laureāti un speciālā, Baltkrievijas Republikas prezidenta izveidotā Jauno talantu atbalsta fonda stipendiāti. Daudzi no viņiem jau guvuši ievērību arī kā solo mākslinieki. Jaunais orķestris aktīvi koncertē: tas uzstājies uz Baltkrievijas Valsts filharmonijas skatuves Jurija Bašmeta 7. un 8. starptautiskā festivāla ietvaros (2012; 2013), sniedzis koncertu Jauno talantu zvaigznājs 2013. gada aprīlī, muzicējis kopā ar Baltkrievijas vadošajiem operas solistiem uz Nacionālā akadēmiskā Lielā operas un baleta teātra skatuves Baltkrievijas Valsts mūzikas akadēmijas 80 gadu jubilejas svinībās 2012. gada decembrī. Kolektīvs cikla Akadēmiķi muzicē ietvaros ar dažādām programmām regulāri uzstājas Baltkrievijas Mūzikas akadēmijā, piedalās klavierspēles specialitātes un Vokālās katedras studentu Valsts eksāmenos, nodrošina Operstudijas izrāžu muzikālo pusi. Kolektīvs aktīvi sadarbojas ar slaveniem izpildītājiem un diriģentiem. Orķestra augsto profesionālo līmeni novērtējuši ne tikai Baltkrievijas, bet arī ārzemju mūziķi.

Kopš orķestra dibināšanas to vada Akadēmijas absolvents, Baltkrievijas Nacionālā akadēmiskā Lielā operas un baleta teātra diriģents Andrejs Ivanovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu