«Grammy» balvas nominantu sarakstā Latvijas Radio koris un «Sinfonietta Rīga»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2014. gada «Grammy» balvas nominantu vidū ir divi Latvijas kolektīvi – Latvijas Radio koris un Valsts kamerorķestris «Sinfonietta Rīga » par  igauņu komponista Arvo Perta mūzikas ieskaņojumu kompānijas «ECM» izdotajā albumā «Adam’s Lament». Ieraksts ieguvis atzinību trīs nominācijās: par labāko kora sniegumu, labāko laikmetīgās mūzikas skaņdarbu un veiksmīgāko producenta darbu. 

Kompaktdiska ieraksts notika 2011. gada novembrī Tallinas Nigulistes baznīcā. Diriģenta Tenu Kaljustes vadībā to ieskaņojuši Latvijas Radio koris, «Sinfonietta Rīga», «Vox Clamantis», Igaunijas Filharmonijas kamerkoris un Tallinas kamerorķestris.

Par augstvērtīgu vokālo pienesumu albumā «Adams’s Lament» prestižajai balvai nominēts Latvijas Radio koris kategorijā «Par labāko kora sniegumu». Savukārt Arvo Perta opuss no šī ieraksta cīnīsies par gada labākā laikmetīgā skaņdarba titulu. No opusa nosaukumu aizguvis arī viss albums; šis skaņdarbs radīts 2009. gadā korim un stīginstrumentiem pēc divu Eiropas kultūras galvaspilsētu – Stambulas un Tallinas – pasūtījuma.

Par darbu pie albuma producēšanas «Grammy» balvai kategorijā «Gada producents’’ nominēts Manfreds Eihers (Manfred Eicher), ECM ierakstu kompānijas dibinātājs un ilglaicīgs Arvo Perta mūzikas cienītājs. «Grammy» ir pasaulē prestižākā balva par sasniegumiem mūzikas ierakstu jomā, ko ik gadu pasniedz 82 nominācijās. Balvu saņēmēji tiks paziņoti 2014. gada 26. februārī svinīgā ceremonijā Losandželosā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu