Gaidāma videofilmas «Kokles pavēlniece» TV pirmizrāde, kur piedalīsies etnomuzikoloģe Laima Jansone

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Turpinot jauno portretfilmu izlasi par izcilām Latvijas personībām, ceturtdien, 12. decembrī, pulksten 21.15, LTV1 piedāvās dokumentālās videofilmas «Kokles pavēlniece» televīzijas pirmizrādi. Jaunās filmas varone ir etnomuzikoloģe un pārsteidzoša kokles virtuoze Laima Jansone, kuras spēles maniere neatstāj vienaldzīgu nevienu.

Tradicionālā mūzika, džezs, regejs, etnoroks… Mūzikas zinātāji šo mūzikas žanru rindu varētu turpināt, ja vajadzētu raksturot koklētājas Laimas Jansones izpildījuma krāsainību. Rīgas meitene, kura savās mūzikas izzināšanas alkās ir smēlusi zināšanas gan vienkāršā mūzikas skolā Rīgas Latgales priekšpilsētā, gan Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolā, gan Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, gan Sibeliusa Akadēmijā Somijā.

Latvijas Televīzijas videofilmā «Kokles pavēlniece» dzirdēsiet Laimas kokli, redzēsiet spēles tehnikas dažādību un žanrisko daudzveidību. Par Laimas talantu runās Latvijā pazīstami mūziķi: Māris Briežkalns, Raimonds Tiguls, Igo un producents Olafs Okonovs. Pašas Laimas atklāsmes un draudzenes Līgas teiktais ļaus nojaust viņas mērķtiecību, patriotismu un inteliģenci, kas balstīta pašas nospraustajā ceļā pēc pilnības mūzikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu