Rīgas kamerkoris un koncertorganizācija «Ave Sol» Ziemassvētkos piedāvā divas koncertprogrammas

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Jau tradicionāli koncertorganizācija «Ave Sol» Ziemassvētkos piedāvā rīdziniekiem un pilsētas viesiem apmeklēt vairākus bezmaksas koncertus, kurus šogad veido Rīgas kamerkoris «Ave Sol» un tā galvenais diriģents Andris Veismanis sadarbojoties ar izciliem mūzikas interpretiem. Šajos Ziemassvētkos piedāvājam divas programmas, kas izskanēs trīs koncertos. 

Johans Sebastiāns Bahs «Ziemassvētku oratorija» 22. decembrī 16.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā.

Piedalās Rīgas kamerkoris «Ave Sol», Vidzemes kamerorķestris, solisti Evija Martinsone (soprāns), Laura Grecka (mecosoprāns), Mati Turi (tenors, Igaunija) un Kalvis Kalniņš (bass). Diriģents Andris Veismanis. Johana Sebastiāna Baha «Ziemassvētku oratorija» ir viena no neatņemamām Zemassvētku laika «sastāvdaļām», jeb tradīcijām.

Ziemassvētku oratoriju J.S.Bahs komponēja 1734. gadā Ziemassvētku svinībām Leipcigā, bez šīs mūzikas tās nu vairs nav iedomājamas. Oratorijas pamatā ir mūžsenais Bībeles stāsts par Jēzus dzimšanu, ko risina rečitatīvi, savukārt izjūtas atklātas ārijās un korāļos.

Koncerti «Ziemassvētku noskaņa» 24. decembrī 15.00 un 25. decembrī 14.00 Lielajā ģildē

Koncertprogramma veidota sadarbībā ar komponistu Jāni Lūsēnu, kurš radījis programmā iekļauto skaņdarbu aranžijas. Koncertā skanēs komponistu Imanta Kalniņa un Jāņa Lūsēna melodijas, kā arī Latvijā un pasaulē populāras un iemīļotas Ziemassvētku dziesmas. Kopā ar kori muzicēs solisti Kristīne Zadovska, Zigfrīds Muktupāvels un Uģis Roze, zvanu ansamblis «Primus» Kristapa Karpa vadībā, soloģitārists Aivars Gudrais un basģitārists Jānis Lūsēns juniors.

  • Ieeja visos koncertos ar bezmaksas ielūgumiem, kas no 9. decembra darba dienās no 10.00 – 18.00 saņemami tikai Rīgas Kongresu nama «Biļešu paradīzes» kasē.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu