Muzikālā apvienība «Vintāža» piedāvā dziesmu «Sarkana debesmala»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šķirstot latviešu estrādes lappuses un atceroties 21.novembra notikumus, Olgas Lisovskas dzejas rindas pēkšņi kļuva aktuālas: «Deg kā mūžīga piemiņa tiem, kuri debesīs kāpa!». Tādēļ, tuvojoties ziemas saulgriežiem, kad saule mēdz norietēt īpaši krāšņi, muzikālā apvienība Vintāža piedāvā dziesmu Sarkana debesmala. Skaņdarba mūzikas autors ir nepārspēts melodiķis un simfoniķis estrādes mākslā Jānis Sildegs.

«Ar minimāliem līdzekļiem panākts maksimāls efekts,» apgalvo Vintāžas mākslinieciskais vadītājs Rihards Bērziņš. «Savus darbus lielākoties viņš instrumentēja pats, izvēloties sulīgus trombonu akordus, kurus sakausēja ar plašām un liriskām stīgu instrumentu līnijām. J.Sildega darbos interesanti un pārsteidzoši ir dziesmu daudzbalsības meklējumi, vadot vokālo grupu 4+4, gan arī nemitīga akadēmiskās un tā laika aktuālās populārās mūzikas sasaiste. Šī laika piemirstākie dziesmu autori - Jānis Sildegs, Gunārs Freidenfelds, Zigismunds Lorencs, Uldis Lapsiņš u.c.- mūsu redzeslokā šobrīd ir visaktuālākie, tāpēc savā darbībā noteikti vēl pieskarsimies J.Sildega muzikālajam mantojumam, neaizmirstot mūsu populārās mūzikas saknes.»

«Uzskatu, ka šis gads Vintāžai ir bijis notikumiem bagāts. Esam piedalījušies Radio SWH 15 gadu jubilejas pasākumā koncertzālē Palladium, Jūrmalas kūrorta sezonas atklāšanā, uzstājāmies arī «The Tall Ships Races» regates krasta skatuves programmas ietvaros. Un visbeidzot Ulda Stabulnieka jubilejas koncerts «Splendid Palace», kurā Vintāža bija mūziķu - Nika Matvejeva, Rūtas Dūdumas, Ērika Zepa, Jura Vizbuļa, Ivo Grīsniņa- Grīšļa, Ojāra Grīnberga- un aktrises Ievas Pļavnieces pavadošais sastāvs,» apgalvo grupas menedžeris Juris Ludženieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu