«Positivus» festivāls iekļuvis «The European Festival Awards» finālā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nozīmīgākās Eiropā notiekošo festivālu balvas «The European Festival Awards» žūrija ir iekļāvusi «Positivus» festivālu kategorijas «Labākais line-up’s starp Eiropas festivāliem» finālā. Positivus festivāls novērtēts līdzās tādiem festivāliem kā «Glastonbury», «Roskilde», «Primavera Sound», «Hurricane», «Sziget» u.c. Savukārt, pateicoties festivālu apmeklētāju atklātajam balsojumam, festivāls cīnās par galveno balvu vēl vienā kategorijā - «Labākais vidēji lielais Eiropas festivāls». 

«The European Festival Awards» (EFA) apbalvošanas ceremonija ieskandinās arī prestižo «Eurosonic Noorderslag» mūzikas konferenci un festivālu. Kā viena no trim grupām, kas izvēlēta uzstāties EFA noslēguma ceremonijā, kā arī vienīgā grupa, kas šogad piedalīsies un pārstāvēs Latviju «Eurosonic Noorderslad» būs grupa «Prāta Vētra». Vienu no festivāla balvām atbalsta arī latviešu gaismas un skatuves kompānija «Kompānija NA», kas ar saviem ražojumiem pēdējos gados guvusi vērā ņemamu izklaides industrijas augstākās līgas atzinību un kompānijas produkti tiek izmantoti lielākajos šovos pasaulē. Kopumā EFA šogad tika pieteikti 360 festivāli no 34 pasaules valstīm, kā arī tika saņemti 620 000 balsojumi no festivālu apmeklētājiem visā pasaulē. Šogad finālisti tika noskaidroti, daļēji pateicoties publiskajam balsojumam un daļēji EFA žūrijai. Fināla žūrijas sastāvā ir mūzikas žurnālisti, mūzikas aģenti, festivālu organizētāji no visas pasaules. Uzvarētāji tiks paziņoti jau 2014. gada 15. janvārī.

«The European Festival Awards» tika dibināta 2009. gadā, sadarbojoties «Festival Awards Ltd.», «Yourope» (Eiropas festivālu asociācija) un «Eurosonic Nooderslag». Festivāla mērķis ir novērtēt augstākos sasniegumus festivālu organizetāju un mūzikas izpildītāju starpā, kas piesaista miljoniem eiro papildu apgrozījumu valstīm, kurās tiek organizēti festivāli, un padara festivālus par neaizmirstamu muzikālu ceļojumu miljoniem apmeklētāju visā pasaulē. Festivāls šogad notiek Groningen’s De Oosterport Nīderlandē un to būs iespējams vērot ne tikai klātienē, bet arī TV ekrānos un internetā.

«Positivus» festivāls ir lielākais un nozīmīgākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā, kas 2014. gadā norisināsies jau astoto reizi. Tas ik gadu notiek gleznainas jūras piekrastē Salacgrīvā un piedāvā aktuālu augstas kvalitātes mūzikas programmu, draudzīgu atmosfēru un neaizmirstamu nedēļas nogali. Festivālā līdz šim ir uzstājušās tādas grupas kā The xx, Muse, Sigur Rós, Imagine Dragons, Two Door Cinema Club, Willy Moon, Stereophonics, Travis, James, The Manic Street Preachers, Scissor Sisters, Crystal Castles, King Charles, Fatboy Slim, Mark Ronson & The Business Intl., Moby, Pete Doherty, Hurts, OK GO, Michael Kiwanuka, Tom Odell un daudzi citi. Vairāk par festivālu «positivusfestival.com» un «eu.festivalawards.com».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu