Jāņa Akuratera muzeja viesistabā notiks koncerts «Piesnidzis»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: blmiers2, CC BY-NC-SA 2.0

Nākamsestdien, 21.decembrī, plkst.16 Jāņa Akuratera muzeja viesistabā kamerkora «Vox animae» kora grupa diriģentes Sindijas Druvas vadībā sniegs koncertu «Piesnidzis», informēja kamerkora pārstāve Ieva Strazdiņa.

Koncerta iecerē sniegs ir vadmotīvs ne tikai daļā izvēlētās mūzikas vārdu. Koncerta mūziku iedvesmojis arī šīs dabas parādības savdabīgais raksturs - spožums, maigums, reizē vēsums un spēja pārvērst ainavu līdz nepazīšanai.

Jāņa Akuratera mājas viesistabā, kas šajā decembra vakarā pārtaps par koncertzāli, skanēs īpaša dažādu latviešu un pasaules komponistu radīto «Ave Maria» lūgšanu izlase, kas vēstīs par garīgo pieredzi un pārdomām Ziemassvētku laikā. Koncertā skanēs arī Valta Pūces cikla «Gadalaiki» ziemai veltītās dziesmas, kas savukārt vēstīs par gadskārtas nozīmi dabas un cilvēku pasaulē. Koncertā piedalās arī stīgu trio, kura sastāvā muzicēs čelliste Māra Lagzdiņa, kontrabasiste Ilze Drozdova un vijolniece Dārta Galiņa.

Koncerts «Piesnidzis» tapis pēc Jāņa Akuratera muzeja iniciatīvas, vēloties īpašu vietu muzejā atvēlēt kamermūzikas koncertiem.

  • Ieeja pasākumā būs bez maksas.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu