Mūzikas akadēmijā notiks Ziemassvētku koncerts «Pasaules redzējums mūzikas skaņās»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šovakar plkst.18.30 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē notiks Baltijas-Vācijas Augstskolu biroja Ziemassvētku koncerts «Pasaules redzējums mūzikas skaņās», informē biroja asistente Dārta Ābele.

Publikai uzstāsies starptautiski atzīti mūziķi - pianists Togruls Huseinli, kurš 2012.gadā Vācijā iekļuva konkursa «Grand Piano Award» finālā, un Sona Barsegjana, kura ir koncertējusi ar Armēnijas Filharmonijas orķestri un ieguvusi pasaules slavu, koncertējot Eiropā, Amerikas Savienotajās Valstīs, Austrālijā un Apvienotajos Arābu Emirātos. Koncerta burvību papildinās holandiešu klarnetiste Annemīka de Bruina, kura šogad kļuva par pirmās prēmijas ieguvēju Princeses Kristīnes konkursā Amsterdamā.

Koncertā piedalīsies arī Hairapets Arakelja - saksofonists, kurš «Yamaha» konkursā Erevānā, Armēnijā, ir ieguvis augstāko prēmiju jeb «Grand Prix». Viņš ir saņēmis arī Vācijas fonda «Musikleben» specbalvu.

Līdzās ārzemju mūziķiem «Pasaules redzējumu mūzikas skaņās» papildinās JVLMA profesors pianists Ventis Zilberts un studenti - soprāns Laura Teivāne un perkusionists Mikus Bāliņš, kā arī stīgu kvartets, kurā ietilpst čellisti Ilze Gagaine un Pēteris Ozoliņš, altiste Una Sedola un vijolniece Nikola Šulce Frenkinga, kas JVLMA ir «Erasmus» programmas studente no Diseldorfas Roberta Šūmaņa Mūzikas augstskolas.

Koncerta apmeklējums būs bez maksas. Koncertu organizē Baltijas-Vācijas Augstskolu birojs sadarbībā ar JVLMA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu