Neparasts Ziemassvētku koncerts ar kori «Mūza», Lauri Valteru un grupu «Jorspeis»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

18. decembrī plkst.19.00 centrā «Koka Rīga» notiks jauniešu kora «Mūza», Laura Valtera un grupas «Jorspeis» Ziemassvētku koncerts «Eņģeļu dienas». Koncerts «Eņģeļu dienas» ir mūziķu veltījums Zolitūdes traģēdijas cietušajām dvēselēm, kas vēl šīs 40 dienas atrodas mums līdzās. «Tās nebūs tradicionālās Ziemassvētku dziesmas, bet dziesmas, kas raksturo mūsu šī brīža sajūtas. Koncerta dziesmām piemīt ikdienas steigai un rutīnai neraksturīga sirds atklātība, jūtīgums un mīlestība. Dziesmas, kas savā dziļākajā būtībā ir vienotas, šim laikam tuvas un atbilstošas» – tā par koncertu programmu stāsta kora «Mūza» diriģents un koncerta iniciators Guntis Cimiņš. 

Koris «Mūza» dibināts 1947. gadā, tā dibinātājs un ilggadējs vadītājs bija maestro Leonīds Vīgners. No 2006. gada kora «Mūza» mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents ir Guntis Cimiņš, ar kori strādā arī diriģents Ralfs Šmīdbergs. Jaunais kora «Mūza» sastāvs realizējis un piedalījies vairākos muzikālos projektos, dažādos starptautiskos koru konkursos, iegūstot godalgotas vietas.

Lauris Valters jeb L.V. ir bijušais grupas «Ēnas» solists, talantīgs dziedātājs un komponists. Plašāk pazīstams ar savām dziesmām «Manā pasaulē» un «Vieglums neaprakstāms». Grupa «Jorspeis», kura pastāv kopš 2007. gada un plašākai publikai zināma ar singliem «Arvien tuvāk», «Debesis ir tuvu klāt» un «Kristāli», pārstāv plašo pop–roka mūzikas žanru ar folk un indi stila iezīmēm.

  • Ziemassvētku koncerta «Eņģeļu dienas» norises vieta centrā «Koka Rīga», Krāsotāju ielā 12, Rīgā. Ieeja par ziedojumiem.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu