Izsludināts papildkoncerts Rīgas Gospelkora Ziemassvētku koncertam «Prieks pasaulei!»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Gospelkoris izsludina papildkoncertu 22.decembrī paredzētajam Ziemassvētku ieskaņas koncertam «Prieks pasaulei!» – ceturtās adventes pirmais koncerts paredzēts plkst. 18.00, savukārt otrais – pl.20.00. Koncerts norisināsies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē (Adrese: Kr. Barona iela 1).

Koncertā būs iespēja izbaudīt tuvojošos svētku gaisotni, kurā džeza un «soul» mūzikas aranžijās tiks izpildītas gan sen, gan ne tik sen zināmas Ziemassvētku kompozīcijas kā angļu, tā arī latviešu valodā. Gospelkoris nesen atgriezies no koncerttūres Amerikas Savienotajās valstīs, kur dziedātāji papildinājuši savu repertuāru ar skaņdarbiem, kuru pirmatskaņojumu klausītāji varēs izbaudīt tieši 22. decembrī. «Šajā koncertā vēlamies izstāstīt un kopā ar klausītājiem izdzīvot Ziemassvētku stāstu - par ticību, cerību un Dievišķu mīlestību, kas, ticam, spēs iedvesmot ikvienu no mums,» atklāj kora direktors un diriģents Jānis Maslovskis

Kora skanējumu papildinās talantīgi mūziķi - mūzikas konkursa «Ghetto Faktors» uzvarētāja un jaunā džeza dziedātāja Kristīne Prauliņa, māsas Ana un Katrīne Drozdovičas un citi solisti, kā arī instrumentālisti - Norberts Skraucis (bass), Miķelis Vīte (bungas) un Dmitrijs Karpovs (taustiņi). Diriģents - Jānis Maslovskis.

Šogad aprit desmit gadi kopš Rīgas Gospelkoris koncertē Latvijā un ārvalstīs. Šo gadu laikā izveidojusies cieša sadarbība ar dažādiem ārvalstu gospelmūzikas izpildītājiem, kas ir iedvesmojusi popularizēt šo žanru arī Latvijā - koris jau trīs reizes organizējis gospelmūzikas festivālu «Sing Gospel, Latvia!», kurā ASV un Lielbritānijas mūziķu vadībā vairākiem simtiem Latvijas jauniešu bija iespēja iepazīt šo mūzikas stilu. Rīgas Gospelkoris sadarbojies arī ar daudziem pašmāju mūziķiem - Anmary, Jāni Stībeli, Arni Medni, Denisu Paškeviču, apvienību Z-kalns un citiem. Kora izdotais DVD «Silver & Gold» ticis nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu Gada Balvai kategorijā «Labākais koncertieraksta video 2011». Drīzumā koris uzsāks gatavošanos dalībai vienā no galvenajiem mūzikas notikumiem 2014. gadā Rīgā – Pasaules koru olimpiādei.

Tā kā koncerts ir par ziedojumiem, aicinam iepriekš reģistrēties Rīgas Gospelkora sociālajos tīklos http://ej.uz/ts15 un http://ej.uz/digw, lai spētu prognozēt apmeklētāju skaitu un visiem būtu iespēja baudīt koncertu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu