Intervija ar «The Naked and Famous»: Ceram būt viss, ko mūsu fani Latvijā sagaida

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: instagram.com/alisaxayalith/

Trešdien, 9. augustā, «Sunset Festival» Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies grupa no Jaunzēlandes – «The Naked and Famous». Nu jau, šķiet, teju katrs ir dzirdējis viņu dziesmu «Young Blood» no 2010. gada debijas albuma «Passive Me, Agressive You», taču viņiem ir daudz vairāk, ko piedāvāt, kā tikai viens hits. 2016. gadā viņi izdeva jau trešo albumu, dodot tam nosaukumu «Simple Forms», un šogad turpina uzstāties dažādās pasaules malās. Pirms gaidāmā koncerta grupas soliste Alisa Ksajalita (Alisa Xayalith) sniedza interviju «Apollo», atklājot, ar ko nodarbojas pašlaik, un kas sagaidāms no viņu uzstāšanās Latvijā.

Jau kopš 2010. gada darba dēļ ar grupu dzīvo Losandželosā. Vai tev pietrūkst māju?

Ak, man pietrūkst tik daudz kā. Jaunzēlande ir tik skaista valsts. Esmu ceļojusi pa visu pasauli, bet nekas īsti nelīdzinās tai. Jaunzēlandes iedzīvotājiem ir noteikts ritms, kādā viņi dzīvo – arī atļautā ātruma limits ir mazāks nekā te, Losandželosā. Man tās pietrūkst visvairāk, kad esmu «aprakta» darbos. Man pietrūkst manas ģimenes.

Kad neuzstājies, ar ko tu nodarbojies, esot Losandželosā?

Iemesls, kādēļ atrodos Losandželosā, ir radīt mūziku. Es pastāvīgi, it īpaši pēdējā laikā, strādāju ļoti daudz un rakstu dziesmas. Mans mērķis dzīvē ir būt pēc iespējas produktīvākai. [..] Tagad, kad albuma «Simple Forms» tūre ir «palēninājusies», mēs esam sākuši darbu jau pie nākamā albuma. Mums īsti nav laika sociālajai dzīvei.

Es neesmu viens no tiem cilvēkiem, kuri iet ārā, ballējas, piedzeras. Ja man būs brīvs laiks, es iešu paskriet, aiziešu uz jogu, darīšu lietas, kas nomierinās manu prātu, jo strādāju tik daudz.

Tu teici, ka jau strādājat pie jaunā albuma. Kas pašlaik jau ir izdarīts un kāda varētu būs jaunā skaņa?

Pašlaik esam ierakstu studijā. Cerams, ka gada beigās mums jau būs vesela dziesmu kolekcija, kura atgādinās albumu. Pagaidām gan nezinām, kādā veidā atšķirsimies no iepriekšējiem ierakstiem. [..] Vēl ir par agru, lai varētu spriest.

Vai pasaulē ir kāda vieta, kurā jūs neesat uzstājušies, bet ļoti gribētu?

Nu, mēs neesam bijuši daudzās Eiropas valstīs, piemēram Latvijā! Mēs ļoti priecājamies par iespēju aizbraukt uz šo valsti. Mēs nekad neesam bijuši arī Meksikā, uz turieni ļoti gribētos aizbraukt uzstāties.

Kāpēc Meksika?

Kāpēc ne Meksika? [smejas] Ēdiens ir lielisks, un mums tur ir daudz fanu. Vienreiz mums bija iespēja uz turieni doties, bet, diemžēl, nesanāca.

Ko sagaidi no uzstāšanās Latvijā un ko mēs varam sagaidīt?

Man liekas, ka Latvijā ir līdzīgi kā Jaunzēlandē – nav ļoti daudz lielu ārzemju grupu, kuras atbrauc uzstāties. Uzaugot, es biju liels «The Smashing Pumpkins» fans. 16 gadu vecumā tā bija mana mīļākā grupa, bet es viņu koncertu pirmo reizi varēju redzēt tikai tad, kad man bija jau 20. Uzskatu, ka Latvijā ir daudz cilvēku, kuri gadiem ir klausījušies mūsu mūziku, un es ļoti ceru, ka mēs varēsim būt viss, ko viņi gaida. Nu viņiem būs iespēja mūs dzirdēt!

Vai jums jau nav apnicis spēlēt «Young Blood»?

Zini, kā ir? «Young Blood» ir kā tuvs ģimenes loceklis. Man nekad neapniks spēlēt šo dziesmu, tajā ir daudz mīlestības un labas enerģijas, kas mani ieskauj, to dziedot. [..] Es nekad neteiktu, ka man ir apnicis spēlēt «Young Blood», dziesmu, kas man nozīmē tik daudz. Tā man ir devusi iespēju dzīvot šo dzīvi, kurā katru dienu varu rakstīt mūziku.

 

dreamer in the half-light? ?@ninajordan

A post shared by alisaxayalith⚡️ (@alisaxayalith) on

 

'Stop! In the name of love. Before you break my heart.'❤️?@shervinfoto

A post shared by alisaxayalith⚡️ (@alisaxayalith) on

 

All smiles last night in Charlotte, NC ⭐️?@shootbt

A post shared by alisaxayalith⚡️ (@alisaxayalith) on

 

?@feliciasonfire San Antonio, TX. #thenakedandfamous #maverickmusicfestival

A post shared by alisaxayalith⚡️ (@alisaxayalith) on

 

city slickers ? @justinbettman

A post shared by The Naked And Famous (@tnaf) on

 

#tbt - at the DMV ? @chadkamenshine

A post shared by The Naked And Famous (@tnaf) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu