Mārcis Auziņš iedvesmojas no «Jelgava ’94» un atzīstas mīlestībā «Nirvana»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirms viena no pēdējiem soloprogrammas «Viens» koncertiem ģitārists Mārcis Auziņš laida klajā leģendārās grupas «Nirvana» dziesmas «Smells like teen spirit» versiju ģitārai. Auziņš bieži teicis, ka viņa soloprogramma «Viens» ir nepārtrauktā attīstībā, tā mainās - rudens koncertu sērijā tajā ienākusi arī deviņdesmito gadu mūzika.

«Uz to mani iedvesmoja Jāņa Joņeva grāmata «Jelgava ’94», ko izlasīju šovasar, tā man lika atcerēties to mūziku, ko klausījos tīņu gados. Neticēsiet, bet arī Madonā metālisti tolaik cīnījās ar reperiem un reiveriem, man bija ādas bikses un gari mati, Madonā par gariem matiem varēja «dabūt pa galvu», es arī tikai tagad esmu saņēmies atkal tos atlaist nedaudz garākus,» smejoties saka ģitārists.

Mārča Auziņa soloprogramma «Viens» pavasara un rudens sēriju koncertos izskanējusi jau 16 pilsētās visā Latvijā. Tā sekoja debijas albumam «Viens», kas iznāca pagājušā gada rudenī un tika nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai «Zelta mikrofons» kategorijā «Labākais instrumentālās vai starpžanru mūzikas albums». Soloprogrammā «Viens» iekļautas gan Maestro Raimonda Paula kompozīcijas, gan citu latviešu komponistu darbi, gan pasaules hītu aranžijas, džeza standartu aranžijas un paša Mārča Auziņa kompozīcijas.

«Esmu gandarīts par lielo izpārdoto koncertu skaitu visā Latvijā, tajos gūtā enerģija dod spēku un iedvesmu bagātināt un attīstīt soloprogrammu ar jauniem muzikāliem stāstiem un darboties jau pie otrā solo albuma. Esmu pateicīgs katram trakajam (pozitīvā nozīmē), kurš atrod laiku nākt uz ģitārista solo koncertu,» pastāstīja Mārcis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu