Lauma Bērza no «Tautumeitām» par «X Faktoru»: Balsojuma rezultāti vienmēr ir neparedzami

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publicitātes foto

Svētdien, 19. novembrī, īsi pirms šova «X Faktors» fināla skatītāji un žūrija lēma, ka cīņu par uzvaru neturpinās Alise Haijima un «Tautumeitas». Viena no grupas dalībniecēm – Lauma Bērza – sarunā ar TVNET pastāstīja, ar ko pašlaik nodarbojas «Tautumeitas», un ko varam no viņām gaidīt nākotnē.

TVNET: - Kā zināms, viena no «Tautumeitām», Asnate Rancāne, pēc dažiem priekšnesumiem devās uzstāties uz ceļot ASV. Kā jums visām izdevās sastrādāties pēc tam, kad Asnate devās uz ASV?

Lauma Bērza: - Asnates prombūtnes laiks mums bija grūts arī tāpēc, ka Laura Marta bija apslimusi, līdz ar to bieži bija jāiedomājas viņas un viņas balss klātbūtne, kā arī jāmaina balsu partijas, lai aizvietotu abas meitenes. Tas viss kā auksta duša mūs ir norūdījis un padarījis spēcīgākas nekā jebkad.

- Kā jūtaties pēc pēkšņās aiziešanas no šova, esot tik tuvu finālam?

- Labi. Bet nebūtu ne vainas arī finālu papildināt ar kādu tautasdziesmu. «X Faktoram» Latvijā ir jābūt atšķirīgam no franšīzes citās valstīs. Ja negribam tikai kopēt un attēlot, tad tradicionālās mūzikas vēsmām šovā jābūt.

- Kā tev liekas – ja būtu palikušas šovā, jūs uzvarētu?

- Grūti pateikt, kā būtu, ja būtu. Viena no, manuprāt, spēcīgākajām dziedātājām - Naģežda, tika izbalsota jau sen. Balsojuma rezultāti vienmēr ir neparedzami.

- Ar ko nodarbojaties tagad, kad ikdienu vairs neaizpilda «X Faktors»?

- «Tautumeitām» ir daudz darbu, kuriem «X Faktora» laikā ķerties klāt nebija iespējas. Pavasarī gaidāms jauns albums un nākamais gads solās būt koncertiem bagāts. Spēlēju arī grupā «Rahu the Fool», kurai pēc šova beigām varu veltīt vairāk laika.

- Kas ir patīkamākā atmiņa no šova?

- Kad notiek priekšnesums, tad visa uzmanība ir TE un TAGAD. Tas arī ir patīkamākais... Komplektā ar brīdi pirms uznāciena, kad austiņā notiek atskaite līdz tiešraides sākumam: 5, 4, 3, 2, … un tad aiziet metronoms un sākas dziesma, ko esam gatavojušas visu nedēļu.

- Kuru dziesmu ar grupu tev patika izpildīt vislabāk?

- Liels atklājums priekš «Tautumeitām» bija komponista Karl Jenkins darbs «Adiemus». Kad to izpildījām, uz skatuves bija dzīva uguns, kas padarīja priekšnesumu maģisku. Televīzija šajā ziņā daudz ko «nozog», bet klātesošie noteikti sajuta mazdrusciņ burvības.

- Kā tu domā, kurš no trīs izpildītājiem uzvarēs šovā? Pašlaik bukmeikeri uzvaru prognozē Arturam Gruzdiņam.

- Visiem trim finālistiem ir labas balsis, liels talants un «X faktors» ar lielo X. Visi labi papildinātu Latvijas mūzikas skatuvi. Bet tā kā viena no balvām ir sadarbības līgums ar «Sony», tad, cik zinu, tikai Arturam Gruzdiņam ir grupa un oriģinālmūzika, ko ierakstīt. Labprāt noklausītos!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu